EkonomiGenelTürkiye

İstanbul Okul Servisleri 2023 Ücretleri ve Yeni Tarife Hakkında Bilgi!

İstanbul’da Okul Servisi Ücretlerine Yapılan Zam

UKOME’de Alınan Karara Göre Belirlendi

İstanbul’da ulaşım maliyetlerindeki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zam kararı, okul servisi ücretlerini de etkiledi. Eylül ayında başlayacak olan okullar sebebiyle veliler, çocuklarını servisle okula göndermek istediklerinde bu zamlı tarifeye göre ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Okul Servisi Ücretlerine Yapılan Zam Oranları

İstanbul’da hizmet veren okul servislerinin ücretleri, %65 zamlandı. Zam oranları, mesafeye göre belirlendi. Zam düzenlemesiyle birlikte yeni okul servisi ücret tarifesi açıklandı. Veliler, bu zamlı tarifeye göre ödemeler yapacaklar.

Okul Servisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Yapılan bilgilendirmelere göre, okul servisi ücretleri mesafelere göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. 0-1 km mesafelerde okul servisi ücreti 792 TL’den 1.306 TL’ye yükseltildi. Bu kategori için yıllık okul servisi ücreti ise 3.485 TL’den 5.750 TL’ye yükseltildi. Bu ücretlere, zorunlu rehber personel maliyeti de eklenmektedir. İlkokul ve ortaokul servislerinde bulunması gereken rehber personel için %35 oranında bir ek ücret talep edilmektedir. Rehber personel maliyetiyle birlikte yıllık okul servisi ücreti 7.762 TL, aylık okul servisi ücreti ise 1.763 TL olacaktır. Lise öğrencileri için ise okul servislerinde rehber personel bulundurma zorunluluğu olmadığından bu ek ücret talep edilmeyecektir.

0-1 km üstü mesafelerde ise okul servisi ücretlerine %60 oranında zam yapılmıştır. 23-25 km mesafe için ödenecek okul servisi ücreti ise rehber personel maliyetiyle birlikte aylık 4.106 TL, yıllık ise 18.066 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbul Okul Servisleri 2023 Ücretleri ve Yeni Tarife Hakkında Bilgi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.