EkonomiGenelTürkiye

Memur ve Emekliler için Eylül Ayında Yüzde 50 Zam Oranı!

Emekliye Zam Düzenlemesi Gündemde: İşte Detaylar

Yeni Sistem ile Zam Hesaplamaları Değişiyor

Milyonlarca memur ve emekli için yeni zam dönemi yaklaşırken zam hesaplarında da değişiklik yapılacağı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ücret artışlarının artık hedef enflasyona göre belirleneceğini duyurdu.

Artık, gerçekleşen zam yerine zam yapılacak dönemin enflasyonu baz alınarak artışlar yapılacak. Bu sayede enflasyonun etkisi azaltılırken, ücretler enflasyon karşısında erimemiş olacak.

Emekli ve Memura Yüzde 50’lik Ocak Zam Oranı

Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 6,5 olduğu açıklandı. Bu tahminlere göre, 6 aylık enflasyon yaklaşık olarak yüzde 3,8 olacak. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirlerken memurlar ve memur emeklileri için de fark ödeneceğini gösteriyor.

Bu farkla birlikte memurlar ve memur emeklilerinin Ocak zammı, toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 49’u geçecek. Ayrıca, verilecek refah payı ile birlikte emeklilerin zam oranlarının yüzde 50’yi geçmesi bekleniyor.

Mehmet Şimşek’in Açıklamaları Sonrası Yeni Hesaplama Sistemi

Emekli ve memur zammı yılda iki kez belirleniyor. Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar bir artış alırken, memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkını maaşlarında görüyor.

Hesaplamalarda kullanılan parametre 6 ay sonunda gerçekleşen enflasyon oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonrasında, hesaplamaların değişeceği işaret edildi.

Refah Payı Artışı da Geliyor

Yeni hesaplamalara göre zam miktarı, dönem sonundaki enflasyona değil, zamların uygulanacağı 6 aylık süre için hedeflenen enflasyona göre yapılacak. Bu sayede emekliler ve memurlar oluşacak enflasyon farkından etkilenmeyecek ve maaş artışları enflasyonun üzerinde kalacak. Ayrıca, refah payı uygulamasının da devam etmesi bekleniyor.

Memur ve Emekliler için Eylül Ayında Yüzde 50 Zam Oranı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.