EkonomiGenelTürkiye

Yeni sezon balık fiyatları cep yakıyor! Son dakika: Yüzde 400 zam geldi

Son dakika yüzde 400 zam geldi! Tezgahlarda yeni sezon hamsi uskumru levrek çipura balık fiyatları cep yaktı

Denizlerdeki Avlanma Yasakları Sona Erdi

1 Eylül 2023 tarihi itibariyle denizlerimizdeki avlanma yasağı sona ererken balıkçılar yeni sezonun ilk avına “vira bismillah” diyerek başlamışlardı.

Maliyetlerin Katlanmasıyla Balık Fiyatları Rekor Kırdı

Denizlerdeki ilk balık avının başlamasıyla birlikte tezgahlara çıkan ilk balıkların fiyatları, vatandaşların hevesini kursağında bıraktı. Balıkçılar, özellikle akaryakıt fiyatlarındaki zamların maliyetleri artırdığını belirterek, bu maliyet artışının tezgahlardaki fiyatlara rekor seviyede yansıdığını ifade etti.

Bu Kış Doya Doya Balık Yiyemeyebiliriz!

Balıkçılar yeni sezonun ilk ağlarını toplamaya başlarken tezgahlara düşen balıklar, rekor fiyatlarla cep yakmaya devam ediyor. Geçen sezona göre balık fiyatlarında %400’e varan oranda artış yaşandığı görüldü.

Levrek ve Lüfer Fiyatları Rekor Seviyede

Levrek ve lüfer fiyatları geçen seneye kıyasla bu sene tezgahlara %200 oranında rekor zamla çıktı. İzmir Balık Hali’nde levrek 900 TL fiyatıyla satışa sunuldu, ki bu rakam geçen sene 300 TL olan fiyata göre %200’lük bir zam demek. Lüfer ise 150 TL’den 400 TL’ye yükselerek %200 zam gördü. Çipura fiyatı da 200 TL’den 300 TL’ye yükselmiş durumda.

Uskumru Fiyatları Rekor Zam Oranıyla Artış Gösterdi

Ekonomik fiyatıyla kalabalık ailelerin tercihi olan uskumru, fiyatındaki artışla dikkat çekiyor. Uskumru satış fiyatı 30 TL’den %400 zamla 150 TL’ye fırladı. Bu yüksek fiyatlar, vatandaşların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

Yeni sezon balık fiyatları cep yakıyor! Son dakika: Yüzde 400 zam geldi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.