EkonomiGenelTürkiye

Borsa İstanbul sürekli yükselişte

BIST 100 Endeksi, Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı olarak tamamladı. Bu başarıyla birlikte endeks 7.714,38 puana yükselirken, yüzde 3,67 değer kazandı.

Rekor İşlem Hacmi

BIST 100 endeksinin önceki kapanışa göre 272,88 puan artış gösterdiği gözlendi. Ayrıca toplam işlem hacmi 156,2 milyar liraya ulaşarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Sektörlerdeki Yükseliş

Bankacılık endeksi yüzde 0,72 ve holding endeksi yüzde 4,48 değer kazandı. Tüm sektör endekslerinde yükseliş yaşanırken, sigorta sektörü yüzde 6,64’lük bir yükselişle en fazla kazanan sektör oldu.

ABD Enflasyon Verileri ve Piyasalar

Dün ABD’de açıklanan enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarına devam etmeme ihtimalinin güçlendiğine dair beklentileri artırdı. Ancak bugün Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve küresel piyasalar negatif bir seyir izledi.

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Verisi

ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 0,8 artış göstererek beklentileri aştı. Analistler, ÜFE’nin beklentileri aşmasıyla birlikte ülke ekonomisindeki enflasyon endişelerinin arttığını vurgulayarak, Fed’in enflasyonla mücadelesinin henüz sona ermediği konusunda uyarıda bulundu.

Borsa İstanbul sürekli yükselişte

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.