EkonomiGenelTürkiye

1.623 TL Yardım! Aile Bakanlığı Hane Başına Ödeme Yapacak!

Türkiye’de Vefat Yardımı: Devletten Destek Elden Ele

VEFAT YARDIMI AÇIKLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’de sosyal yardımları her geçen gün geliştirerek vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, yeni bir sosyal yardım programı olan vefat yardımı açıklandı. Devlet, kötü günlerde vatandaşların yanında yer almaya devam ediyor ve bu sosyal yardım programıyla, hanesinde bir vefat gerçekleşen vatandaşlara destek sağlanıyor. Ödemeler ise nakit olarak yapılıyor.

KİMLER ALABİLİR?

Vefat yardımı kapsamında ödemeler, hanesinde vefat olayının gerçekleştiği kişilere verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyelerin vefat listelerini kullanarak, sosyal yardım alan ailelerdeki vefatlarını tespit edebiliyor. Bu durumda, belirtilen yardım, hane içerisinde belirlenen bir kişiye yapılıyor ve devlet desteği sunuluyor.

BAŞVURU ŞART MI?

Açıklanan sosyal yardım programı kapsamında, bazı durumlarda başvuru şartı olmamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edilen vefatlarda ödemeler hemen yapılabilmektedir. Ancak bazen bu tespit yapılamamaktadır ve bu durumda başvurunun yapılması gerekmektedir. Vatandaşlar, yakınlarının vefat etmesi durumunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili birimlerine ölüm belgesi ile başvurarak belirtilen sosyal yardımı alabilmektedirler.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vefat yardımı kapsamında ne kadar ödeme yaptığı merak ediliyor. Bakanlık tarafından belirlenen tarife doğrultusunda, hane başına 1.623 TL tutarında destek sağlanmaktadır. Bu destek miktarı nakit olarak verilmekte olup vatandaşlar, tek seferlik olarak bu desteğe başvurabilmektedirler.

1.623 TL Yardım! Aile Bakanlığı Hane Başına Ödeme Yapacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.