EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına Temmuz ayında bir seyyanen ek zam müjdesi! Temmuz zammını kuruşu kuruşuna bilen bir isim tarafından duyuruldu: Emekli maaşlarına 3.375 TL seyyanen ek zam geliyor!

Temmuz zammını kuruşu kuruşuna bilmişti! O isim duyurdu EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ tarihte rakamda oranda belli

Emeklilere Temmuz Zamı Müjdesi!

Temmuz ayında emeklilere yapılacak zam oranı merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması herkes tarafından dikkatle takip edildi.

En Düşük Emekli Aylığı İçin Ek Zam, Refah Payı ve Seyyanen Yeni Zam 2023

Temmuz ayında emeklilere beklenen zam haberi gelmedi ancak %25’lik zam oranı büyük tepki çekti. Memurlara enflasyon zammının yanı sıra 8 bin TL seyyanen zam ve asgari ücretin %34 oranında artırılması nedeniyle en düşük zam emeklilere yapıldı.

Bununla birlikte, yapılan zamın kök maaş üzerinden hesaplanması ve seçimden hemen önce Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilen desteğin kaldırılması sonucunda, %25’lik zam kaynaklı olarak en düşük emekli aylığı yine 7 bin 500 TL olarak kalmış ve emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır.

Emekli Maaşına Yeni Ek Zam Ne Zaman Gelecek 2023?

Temmuz zammının tahminini yapan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sene başında mağduriyetin giderileceği ve tüm kesimlerin memnun olacağı açıklamalarında bulundu.

Burada yapılan %25’lik zam, en düşük emekli aylığı üzerinde alanlara yönelik bir zamdır. 6 bin TL kök maaşa sahip bir kişinin aldığı %25’lik zam, 7.500 TL’ye denk gelmektedir. Yani kök maaş 6 bin TL’nin altındaysa zam yapılmamıştır. Devletimiz otomatik olarak 7.500 TL’ye yükseltmiştir.

Önceki dönemde enflasyonist bir ortam olduğu için ocak ayında en düşük emekli aylığına zam yapılmış, ancak mart ayında 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkarılmıştır. Ben ekim ayında Meclis’te yeniden gündeme geleceğini düşünüyorum. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl başını işaret etmişti.

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası’nın ikinci altı aylık enflasyon tahmini %31.92 seviyesindedir. Bu durumda en düşük emekli aylığına %40-45 oranında bir zam yapılabileceği değerlendirilebilir.

Kademeli bir zam yerine ekim ayında bir ara zam yapılabileceğini veya yıl başında yüksek bir zammın gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum” diyen Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, zamın ekim ayında gerçekleşebileceğini ve oranının %45 olabileceğini ifade etmiştir. En düşük emekli aylığı olan 7.500 TL üzerinden hesaplama yapılırsa, %45’lik bir artış 3.375 TL seyyanen zam anlamına gelir.

Emekli maaşlarına Temmuz ayında bir seyyanen ek zam müjdesi! Temmuz zammını kuruşu kuruşuna bilen bir isim tarafından duyuruldu: Emekli maaşlarına 3.375 TL seyyanen ek zam geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.