EkonomiGenelTürkiye

“SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Müjdeli Haber: 15.5 Milyon Kişiye 10 bin 332 TL Ödeme!”

Emeklilerin Maaşları İçin Yeni Gelişmeler

En Düşük Emekli Maaşı Alanlara Sevindirici Haber

Emekli vatandaşlar tarafından merak edilen maaş zammı konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 2023 yılından itibaren artan taban emekli maaşıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı geldi ve emekli maaşlarında iyileştirme çalışmaları başladı.

2023 Yılında Taban Emekli Maaşları

Taban emekli maaşlarının güncellenmesi için yasal düzenlemenin gerekliliği vurgulandı. Bu düzenleme, Ekim ayında toplanacak olan Meclis tarafından ele alınması beklenmektedir.

2023 yılında taban emekli maaşı, 3.500 TL’den 5.500 TL’ye ve son iyileştirmeyle birlikte 7.500 TL’ye yükseltilmişti. Geçmişteki zam oranlarına bakıldığında, taban emekli maaşının değişmesi için Ocak ayını beklemek gerekmeyeceği anlaşılıyor.

Taban Emekli Maaşında 3 Farklı Senaryo

Taban emekli maaşı için 3 farklı senaryo bulunmaktadır. Günümüzde, ek ödeme dahil en az 7.500 TL ödeme yapılmaktadır; ancak bu senaryolara göre taban maaşın 10.000 TL’nin üzerine çıkması beklenmektedir. Bu senaryolar şu şekildedir:

– Asgari ücret 8.500 TL olduğunda, taban emekli maaşı ödemesi mevcut ödemenin yüzde 88,16’sı seviyesinde gerçekleşmektedir. Yükselen asgari ücret ile birlikte taban emekli maaşı sabit kalmış ve en düşük 10.052 TL’ye yükseltilebilecektir.

– En düşük emekli maaşı için 6 aylık enflasyon oranının dikkate alınması durumunda, yıl sonu enflasyon tahmini baz alınmaktadır. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanmış olup ikinci yarıda enflasyon yüzde 37,76 olarak tahmin edilmektedir. Bu oranlar göz önüne alınırsa, en düşük emekli maaşı taban ücreti 10.332 TL’ye yükselecektir.

– Bir diğer senaryo ise emekli taban ücretinin asgari ücretle eşitlenmesidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.