EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşı 5000 lira ek zammıyla kesinleşti! İktidar açıkladı.

**Emekliye Zam ve İkramiye Düzenlemesi Yolda: İşte Son Gelişmeler**

EMEKLİYE YENİ BİR İKRAMİYE YOLDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları, emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemelerinin yanı sıra, bir de ek ikramiye ödenmesi için çalışmalara başladılar. Sabah gazetesinin haberine göre, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerin dışında, bir üçüncü ikramiyenin ödenmesi için hazırlıklar yapılmaktadır.

EN AZ 5 BİN LİRA OLACAĞI BELİRTİLİYOR

Emekliye ödenecek bu ek ikramiye miktarı üzerinde çalışmalar devam ederken, ilk aşamada 5 bin lira miktarının üzerinde uzlaşma sağlandığı bildirildi. Resmi açıklamanın tamamlanmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

ARA ZAM İÇİN FARKLI FORMÜLLER GÖRÜŞÜLÜYOR

Öte yandan emeklilere yapılacak ara zamlarla ilgili farklı formüller masaya yatırıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, ocak ayında bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacakları belirtilirken, memur emeklilerinin ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacakları ifade edildi. Bununla birlikte, ocak ayında yapılacak zamın yanı sıra, bir iyileştirme daha gündeme gelebilir ve bu iyileştirme öncesinde de hayata geçirilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen iyileştirme çalışmaları devam ederken, ara zam konusunun ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte gündeme geleceği tahmin ediliyor.

Emekli maaşı 5000 lira ek zammıyla kesinleşti! İktidar açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.