EkonomiGenelTürkiye

“Rekor Kıran Zam Duyurusu: Özgür Demirtaş ile Akaryakıt Fiyatlarında Yanılmayan Geçmiş!”

**SEO Başlığı:** Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geliyor! Prof. Özgür Demirtaş’tan Değerlendirme

**1. Subheading:** Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi! Araç Sahipleri İsyan Ediyor

Yapmış olduğu başarılı dolar kuru ve ekonomi yorumları ile adından söz ettiren ekonomist Prof. Özgür Demirtaş akaryakıt zamlarını değerlendirdi. Özellikle ekonomist Necmettin Batırel ile yaşadığı dolar kuru tartışması, her yükselişte rekor paylaşımları alan Demirtaş’ı gündeme taşımıştı. Bu sefer ise gelen akaryakıt zamları hakkında konuştu. Geçtiğimiz günlerde motorin ve benzine yapılan zamlarla birlikte, motorin 40 TL sınırını, benzin ise 39 TL sınırını aşarak araç sahiplerinin cebini yakmıştı.

**2. Subheading:** Araç Sahipleri Zam İle İsyan Ediyor!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmış ve akaryakıt fiyatlarına rekor zam gelmişti. Bu zam döneminde akaryakıt fiyatları çift haneli rakamlara çıkmış ve 20 TL olacak tahminleri büyük yankı uyandırmıştı. Seçimlere yakın bir dönemde dolar kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları da rekor seviyelere çıkmış, 18 TL olan fiyatlar 40 TL bandını aşarak araç sahiplerine şok yaşatmıştı.

**3. Subheading:** Prof. Özgür Demirtaş’tan Akaryakıt Fiyatlarına Şok Değerlendirme

Motorine yapılan 2 TL’lik zamla birlikte motorin litre fiyatı 40 TL’nin üzerine çıktı ve benzin gecenin geç saatlerinde zamlandı, litre fiyatı 39 TL’yi aştı. Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki zamlara isyan ederken, ekonomist Prof. Özgür Demirtaş “Yazın Kenara: DAHA Rekorun, Rekorunun, Rekorunun, Rekorunun, Rekorunun, Rekorunun, REKORU kırılacak… Yazın Kenara…” diyerek yeni bir akaryakıt zamı haberi verdi.

**Sonuç**

Özgür Demirtaş’ın öngörülerinin her zaman doğru çıkması, araç sahiplerinin akaryakıt fiyatları konusunda tedirgin olmasına yol açtı. Birçok kişiye göre, Demirtaş’ın tahminleri gelecekte daha da yüksek akaryakıt fiyatları için yeni rekorlar getirecek şeklinde yorumlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.