EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek mi? Bakanlıktan Teyit Edildi!

EMEKLİLER İÇİN İKRAMİYE GÜNDEMDE Mİ?

Emeklilerin beklediği müjdeli haberler için gözler Ankara’ya çevrildi. Emekliler, maaşlarına ek zam yapılması ve 29 Ekim 100. yıl ikramiyesiyle ilgili doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Hükümete yakın medya organlarının yaydığı ve hızla yayılan 29 Ekim ikramiyesi iddiası, emeklileri heyecanlandırdı. Peki, emeklilere 5.000 TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi?

Emeklileri ilgilendiren 29 Ekim 100. yıl ikramiyesi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu sadece Ankara kulislerine dayanan bir iddianın ötesine geçemedi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, çalışanlara ve emeklilere önemli bilgiler veren bir isim olarak bu konuda önemli bir açıklama yaptı.

İsa Karakaş, emeklilere 29 Ekim’de 5.000 TL ikramiye verileceği iddialarına ilişkin son bilgiyi paylaşarak, “Son günlerde milyonlarca emekliyi heyecanlandıran asparagas haberlere dair araştırmalar yaptım. Ankara’da bu konuyu teyit etmek için çalışmalar yaptım. Bakanlık tarafından emeklilere 29 Ekim’de herhangi bir ikramiye verileceğiyle ilgili herhangi bir hazırlık veya çalışma yapılmamaktadır. Benim yazılarımda, televizyon programlarımda veya sosyal medya hesaplarımda emeklilere böyle bir ikramiye verileceğiyle ilgili herhangi bir iddia bulunmamaktadır.” dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINDAN EMEKLİ AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin gelirlerinin artırılması ve Ocak ayına kadar ek ödeme yapılmasıyla ilgili bir soruya cevap vererek, “Türkiye’de 16 milyonu aşan emeklimiz bulunuyor. Burada yapılacak en küçük bir ödemenin maliyeti oldukça yüksek olmaktadır. Elimizdeki imkanlarla emeklilerimize yapılacak ek ödemeyi değerlendiriyoruz. Eğer bu kaynak hesaplaması yapılabiliyorsa, Ocak ayı itibarıyla emeklilere sunarız. Emeklilerimizi, diğer vatandaşlarımız gibi enflasyona karşı koruruz. Gerekeni yaptık, tekrar yaparız.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Emekliler için herhangi bir ek ödeme kararı henüz kesinleşmedi. Meclis açıldıktan sonra yasal düzenlemeler yapılarak ek ödeme yapılması kararı alınabilir. Ancak hükümet yetkililerinden şu an için net bir açıklama gelmedi. Sadece çalışmaların yapıldığı ve sonuçlarının nasıl olacağına dair kayda değer ifadeler kullanılmamaktadır.

Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek mi? Bakanlıktan Teyit Edildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.