EkonomiGenelTürkiye

AK Parti: Son Dakika Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına ZAM Açıklaması!

AK Parti’den son dakika asgari ücret ve emekli maaşlarına ZAM açıklaması!

AK Parti’den emeklilere zam açıklaması geldi. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 7. dönem TİS görüşmelerinin devam ettiği bir süreçte emekliler, kendilerine yapılacak olan zam müjdesini bekliyordu.

Emeklilere Temmuz ayında yapılan yüzde 25 zamın son derece düşük olduğu ve en düşük emekli aylığı rakamında kök maaş hesabı nedeniyle zamların maaşlara yansıtılmadığı için büyük tepki oluşmuştu. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olarak belirlendi ve bu tutar büyük bir tepki çekti. Ancak AK Parti’den son dakika zam açıklaması geldi.

AK PARTİ’DEN SON DAKİKA EMEKLİLERE YENİ ZAM AÇIKLAMASI!

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, yaptığı son dakika açıklamasıyla “İnşallah önümüzdeki dönemde AK Parti iktidarıyla beraber bazı sorunlarımızın olduğunu biliyorum. Özellikle pandemiyle beraber bir tedarik zinciri bozuldu. Enerji maliyetleri arttı. Bazı ham maddelere ve bazı ara mamullere ulaşımda zorluklar yaşıyoruz. Bununla beraber fiyat artışları da var. Ama biz bütçe imkanlarına, enflasyonla mücadeleye ve fiyat istikrarını sağlamaya yönelik her türlü tedbiri aldık” dedi.

Güler, AK Parti olarak yasal düzenlemeler konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve enflasyonu birkaç yıl içinde tek haneli rakamlara indirmeyi, 2028’e kadar ülkenin ihracatını 350 milyar dolara çıkarmayı, turist sayısını 100 milyona ve turizm gelirini 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

AK Parti’nin çok dengeli ve kontrollü mali politikalar uygulayarak mali disiplinden taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Güler, “Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin gelirlerini artırmak ve özlük haklarını düzenlemek için aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti: Son Dakika Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına ZAM Açıklaması!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.