EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı 6 Ay Ertelemeyle Kredi Borçlarınızı Kapatabilirsiniz!

Borcu Olanlara Müjde! Cumhurbaşkanı 6 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi 2023 Müjdesi Verdi

Cumhurbaşkanı, ekonomideki dalgalanmanın daha da arttığı son dönemde, birçok kişinin bankalara olan borçlarını ödemekte zorlandığını belirtti. Yükselen enflasyon sebebiyle vatandaşlar ay sonunu getirmekte zorlanırken, bankaların yükselen kredi faiz oranları da yeni kredi çekmek isteyen kişileri zor durumda bırakıyordu. Bu zorlu süreçte borcu olan kişilere Cumhurbaşkanı tarafından müjde verildi!

Devlet Borç Kapatma Kredisi Verecek! Halkbank Borç Kapatma Kredisi Kimlere Verilecek?

Her geçen gün artan borcu olan kişilerin bankalara olan borçlarını ödemekte zorlandığı bir gerçek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkarıyoruz ve yaş sınırını da 30’dan 35’e yükseltiyoruz. Halkbank’tan kredi kullanan ve ödemekte zorlanan esnafımıza, geri ödemesiz 6 aya kadar, 36 aya kadar vadeli ve yüzde 4 faizli kredi imkanı sunuyoruz” dedi ve borcu olan esnaflar için 6 ay erteleme imkanıyla borç kapatma kredisi verileceğini müjdeledi.

Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan borç kapatma kredisi sadece Halkbank tarafından verilen kredilere uygulanacak. Halkbank’tan esnaf kredisi alan ve ödemelerini gerçekleştiremeyen kişiler, borç kapatma kredisi kullanabilecekler. Kredi, 36 aya kadar vadeli olarak çekilebilecek olup isteyen kişiler ilk taksiti 6 aya kadar öteleyebilecekler. Kredi faiz oranı yıllık yüzde 4 olarak belirlenirken aylık oran ise 0,33 seviyesinde olacak.

Taşıt, Konut ve İhtiyaç Kredisi Kullananlara Borç Kapatma Kredisi ya da Kredi Yapılandırma Müjdesi Gelecek mi?

Esnafa sağlanan müjdenin ardından vatandaşlar da kendilerine benzer bir kolaylık sağlanmasını talep etti. Bankalara olan borçlarını ödemekte zorlanan kişiler, kredi yapılandırma, borç erteleme ya da borç kapatma kredisi gibi seçeneklerin sunulmasını istediler. Ayrıca, kredi vadesinin en az 60 ay olmasını talep ettiler. Vatandaşlar, borçlarını uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla ödeme kolaylığı istediler. Bu konuda alınacak kararlar merakla bekleniyor, özellikle yerel seçimler öncesi taleplerin karşılanıp karşılanmayacağı merak konusu…

Cumhurbaşkanı 6 Ay Ertelemeyle Kredi Borçlarınızı Kapatabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.