EkonomiGenelTürkiye

Faizsiz 150.000 TL Kredi İmkanı! 60 Ay Vade, 2 Yıl Geri Ödemesiz!

FAİZSİZ KREDİ İLE VATANDAŞLARA DESTEK

Türkiye’de vatandaşlara sunulan desteklere bir yenisi ekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sözü olan faizsiz kredi uygulaması hayata geçirilecek. Bu kredi ile ilgili ayrıntılar da neredeyse tamamen belirlendi ve resmi adım gelecek hafta atılacak.

FAİZSİZ KREDİNİN MALİ KOŞULLARI

Vatandaşlara verilecek olan 150.000 TL tutarındaki faizsiz kredi için belirli mali koşullar bulunmaktadır. Kredi miktarı ve geri ödeme tutarı arasında herhangi bir faiz maliyeti olmayacaktır.

150.000 TL faizsiz kredi için ayrıca vade süreleri de belirlendi. Toplamda 5 yıl vade süresi bulunan bu kredi için ilk 2 yıl geri ödemesiz dönem uygulanacak. İlk 2 yıl boyunca hiçbir ödeme yapılmayacak, 3. yılın başında ise kredi taksitleri ödenmeye başlanacak. Toplamda 60 aylık bir vade süresi olduğunda, ilk 24 ay boyunca taksit ödemesi yapılmayacak ve 25. aydan itibaren taksitler başlayarak 60. ayda kredi geri ödemesi tamamlanacak.

BAŞVURU SÜRECİ VE DETAYLARI

150.000 TL faizsiz kredi başvuruları E-devlet üzerinden yapılacaktır. Bu kredi için tanınmış bankalar aracılık etmeyeceğinden, başvurular sadece E-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kredisi onaylanan vatandaşlara ödemeler yapılacak.

YAŞ SINIRLAMASI

150.000 TL faizsiz kredi, genç çiftlerin evlilik masraflarını desteklemek amacıyla sunulacak. Ancak bu kredinin hangi yaş aralığı için geçerli olacağı henüz belirlenmemiştir. Bir yaş aralığı belirleyerek bu yaş aralığının üzerindekilerin faizsiz kredi fırsatından yararlanamayacağı açıklanmıştır.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Devlet tarafından kurulan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden dağıtılacak olan 150.000 TL faizsiz krediler, bakanlıkların temsilcilerinin yer aldığı bir dijital kamu bankası aracılığıyla sağlanacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu bankada temsil edilecektir. Devletin doğalgaz ve petrol gelirlerinden bir pay, bu bankaya aktarılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara kredi veya destek olarak dağıtılacaktır.

Faizsiz 150.000 TL Kredi İmkanı! 60 Ay Vade, 2 Yıl Geri Ödemesiz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.