EkonomiGenelTürkiye

Aile Hekimliği Yönetmeliğinde Ödeme Değişikliği

TBMM Sağlık Komisyonu’nun aldığı kararla, Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik önemli bir düzenleme yapmaya karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile aile hekimlerine verilen uyarı sistemi ortadan kaldırıldı.

Önceden uygulanan sisteme göre, denetimler sırasında tespit edilen eksiklikler nedeniyle aile hekimlerine ihtar puanı verilerek sözleşmeleri iptal ediliyordu. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bir karar sonucunda yapılan değişiklikle, bu uygulama tamamen kaldırıldı.

Yapılan düzenleme ile birlikte, aile hekimlerinin disiplin işlemleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen kurallara tabi olacak. Bu şekilde, aile hekimlerinin performansları ve mesleki sorumlulukları daha adil ve şeffaf bir şekilde değerlendirilebilecek.

Bu karar, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının disiplin kurallarına daha uyumlu davranmalarını sağlayacak ve denetimlerde yapılan hataların cezalandırma yerine daha eğitici ve iyileştirici önlemler alınmasına olanak sağlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.