EkonomiGenelTürkiye

Ekrem İmamoğlu: Genel Başkanlığa aday olmayacak! Yerine yeni bir isim geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanlık seçimi için Kasım ayını işaret etmesiyle, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı çıkacak olan aday konusunda çeşitli senaryolar ortaya atılıyor.

CHP kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu odaklı dört olası senaryo dillendiriliyor. İmamoğlu’nun önünde seçenekler şu şekilde sıralanıyor: İBB’ye aday olmayıp kurultayda aday olmak, İBB’ye yeniden aday olup genel başkanlık için başka bir ismi desteklemek, İBB’ye aday olup seçildikten sonra olağanüstü kurultayda adaylık, yeniden İBB Başkanı seçilip beş yıl sonraki cumhurbaşkanı seçimine hazırlanmak. Ancak kurultayda aday olma seçeneği, kulislerde “çok az bir olasılık” olarak değerlendiriliyor. İBB Başkanlığı’na yeniden aday olup farklı bir adayı genel başkanlık için destekleme seçeneği ise “en olası seçenek” olarak görülüyor.

CHP’li kaynaklar, İmamoğlu’nun her durumda İstanbul’a aday olacakmış gibi çalıştığını belirtiyor. İstanbul’u kaybetmek istemeyen İmamoğlu’nun İstanbul’a aday olmamasının kendisini zayıflatacağını ve CHP’ye kaybettiren biri olarak görülmek istemediğini belirtiyor. Ekrem İmamoğlu’nun asıl hedefinin genel başkanlık değil, cumhurbaşkanlığı olduğu yorumu yapılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.