EkonomiGenelTürkiye

Eyyam-ı Bahur’un Sıcak Rüzgarları Türkiye’yi Sarmaya Hazırlanıyor

Türkiye’de geçtiğimiz hafta Afrika üzerinden gelen bir hava dalgasıyla rekor sıcaklıklar kaydedildi. Ancak Balkanlar üzerinden gelen bir soğuk hava dalgasıyla biraz rahatlama yaşandı. Ne var ki, yeni bir sıcak hava dalgasının Türkiye’ye geleceği belirtiliyor. İnsanlar arasında “Eyyam-ı Bahur Sıcakları” olarak bilinen bu hava dalgası, 2 Ağustos’tan itibaren etkisini göstermeye başlayacak.

Hava Forum tarafından paylaşılan bilgilere göre, Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası, Türkiye’yi tekrar yüksek sıcaklıklarla tanıştıracak. Özellikle sahil şeridinde yer alan İstanbul gibi şehirlerde, yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava beklenebilir.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’in paylaşımına göre, 4, 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde Libya sıcakları yerini Basra sıcaklarına bırakacak. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bu sezonun en sıcak günleri yaşanacak. Batı bölgelerde ise 26 Temmuz kadar olmasa da yine sıcak bir hava olacak. Ancak 6 Ağustos’tan sonra Balkanlar üzerinden yeni bir hava dalgasının gelişiyle birlikte bir miktar rahatlama sağlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.