EkonomiGenelTürkiye

Öğrencilere ücretsiz telefon uygulaması ne zaman başlıyor? Detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taahhütü gerçekleşti ve üniversite öğrencileri için heyecan verici bir dönem başladı. Bugün itibarıyla, üniversitelerde ön lisans ve lisans programlarında okuyan öğrenciler, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar sahibi olma imkanına sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere verdikleri sözleri yerine getireceklerini vurgulayarak, gençleri desteklemek ve teknolojiye erişimlerini kolaylaştırmak için bu adımı attıklarını açıkladı. Üniversite öğrencileri artık yüksek vergi yükü olmadan akıllı telefon ve bilgisayar sahibi olabilecekler.

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar almak için öğrencilerin izlemesi gereken adımlar oldukça basittir. Üniversite öğrencileri, okudukları kurum tarafından verilen belge ile birlikte ilgili teknoloji mağazalarına başvurarak bu fırsattan yararlanabilirler.

Vergi muafiyetinden yararlanmak için öğrencilerin sadece bir kez başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu fırsattan, önlisans ve lisans programlarında eğitim gören üniversite öğrencileri yararlanabilecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılan araştırmalar sonucunda, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olarak vergisiz telefon ve bilgisayar satışı tarihi belirlenmiştir. Seçimlerin sona ermesinin ardından birçok öğrenci, vergisiz telefon satışıyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti de sunacağız” ifadelerini kullanarak bu konudaki taahhütlerini dile getirmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.