EkonomiGenelTürkiye

“Vatandaşları rahatlatacak müjde: Vergi artışı yok!”

NTV’de Ahmet Ergen’in sunduğu programa katılan Cevdet Yılmaz, çeşitli konular hakkında bilgi verdi. Son zamanlarda yaşanan vergi artışlarının sebebinin deprem felaketinin neden olduğunu söyledi. Ek olarak, yıl sonuna kadar başka bir vergi artışının olmayacağını belirtti.

Döviz kurlarının son durumunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Döviz kuru reel bir seviyeye oturdu.” dedi. Kur korumalı mevduatın henüz kaldırılmasıyla ilgili bir plan olmadığını da ekledi.

Deprem felaketi ile vergi artışları arasında bir ilişki olduğunu belirten Yılmaz, ülkemizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldığımızı söyledi. Deprem felaketinin mali yükü, vergi artışlarının temel nedenini oluşturuyor. Hem harcamaların hem de gelirlerin artmasıyla birlikte enflasyon da yükseliyor. Devlet, enerji fiyatlarını sübvanse etmek zorunda kaldı. Kamunun artan harcamalarına karşılık gelirlerin de artması gerekiyor. Bu da bütçe olanaklarının zorlanmasına neden oluyor. Ancak depremin etkisi, vergi artışlarında belirleyici bir faktördür.

Yılmaz, bütçedeki dengelerin sağlandığını belirtti ve kurumlar vergisinde 5 puanlık bir artış gerçekleştirildiğini ifade etti. İhracatçılar için ise bu oran 1 puan olarak belirlendi. Meclis’in ilerleyen dönemde bir düzenleme yapmayı düşünüp düşünmediği henüz belirsizliğini korurken, kendilerinin öngördükleri değişiklikleri tamamladıklarını belirtti. Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışının tartışma konusu olmadığını ve bu yıl için alınması gereken önlemleri bütçe çerçevesinde aldıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.