EkonomiGenelTürkiye

“Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi tamamlandı!”

Muğla Valiliği, Milas İkizler Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz tarihinden bu yana devam eden ağaç kesimi çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bu süre zarfında, jandarma ve polise yönelik saldırılarla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Yeniköy-Kemerköy termik santrallerinde elektrik üretiminde kullanılmak üzere YK Enerji’ye kömür madeni işletme izni verilmesiyle birlikte Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi çalışmaları başlamıştı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede 130 bin fidanın dikileceği ifade edildi.

Ancak ağaç kesimi süreci boyunca çeşitli provokasyonlar yaşandığı ve jandarma ile polise karşı tahrik edici ve çirkin saldırıların gerçekleştirildiği belirtildi. Bu nedenle, saldırıya karışanlar hakkında gerekli adli ve idari önlemlerin alındığı vurgulandı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bölgede görev yapan kamu çalışanlarına müdahale çağrılarında bulunanlara ve provokasyon amaçlı konuşmalar yapanlara yönelik vatandaşların uyarıldığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.