EkonomiGenelTürkiye

“Ethem Baykal: İYİ Parti’den İmamoğlu’na Tiyatro Gibi Sözler!”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’i eleştiren ve görevden alınmasını isteyen Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp, disiplin cezası talebiyle disipline sevk edildi.

Disipline sevk edilen isimler arasında bulunan Ethem Baykal, katıldığı bir programda Akşener’i eleştirdi.

”Akşener ve İmamoğlu Birbirlerini Sevmezler”

Baykal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birbirlerini sevmediğini iddia etti. Aralarında suni bir sevgi olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi:

”Sayın genel başkanımızın tiyatro yeteneği çok gelişmiş. İmamoğlu’na karşı nasıl düşündüğünü ben biliyorum. Kesinlikle İmamoğlu’nu sevmediğini biliyorum. İkisi de birbirlerini sevmez, hepsi sahtekârlık. Şimdi, İmamoğlu önceden giderse destekleyecekler, Kılıçdaroğlu önceden giderse onu destekleyecekler.”

”Tüzük Değişikliğiyle Ömür Boyu Genel Başkan Olacak”

Ethem Baykal, İYİ Parti lideri hakkında skandal bir iddiada bulunarak, Meral Akşener’in eylül ayında tüzük değişikliği yaparak ömür boyu genel başkan olacağını öne sürdü.

Bir ay önceki kurultayda beni uzaklaştırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. 28 Mayıs’ta herkes, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in kaybettiğini öğrendiğinde, ben Meral Akşener’i istifaya çağırdım. Bize partinin aleyhine çalıştıklarını iddia eden kimse olamaz, çünkü tüzüğü yazan biziz. İYİ Parti tüzüğümüze göre, Akşener’in siyasi kariyeri 3 yıl sonra sona erecek, ancak eylül ayında tüzük değişikliği yaparak ömür boyu genel başkan olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.