EkonomiGenelTürkiye

“Merkez Başkan Yardımcıları Görevlerine İyi Bir Başlangıç Yaptı: Hafize Gaye Erkan’ın Tavsiyesiyle Yeni A Takımı Oluşturuldu”

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan son atama kararıyla Merkez Bankası’nın üç başkan yardımcısı Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan getirildi.

Bu atama haberlerinin ardından Borsa İstanbul, 7.000 puanı aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Yeni atamalar, ekonomistler tarafından da olumlu şekilde değerlendirildi ve liyakat prensibi ön plana çıktı.

Merkez Bankası’ndaki bu önemli değişiklikleri Türkiye gazetesindeki köşesinde yazan Cevdet Fırat Aydoğmuş, edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Aydoğmuş’a göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Osman Cevdet Akçay’ı önerirken, Fatih Karahan ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Hatice Karahan ise 6 yıldır Cumhurbaşkanı’nın ekonomi danışmanlığını yapmaktaydı ve kendisi Cumhurbaşkanı tarafından tercih edildi.

Yeni başkan yardımcılarının dikkat çeken bir ortak özelliği ise hepsinin Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmaları. Başkan Erkan da mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamlamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.