EkonomiGenelTürkiye

“Prof. Dr. Naci Görür’den flaş uyarı: Depremler devam edebilir”

Adana’da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki deprem aktivitesi hakkında Prof. Dr. Naci Görür bazı uyarılarda bulunarak değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Görür’ün açıklamasına göre:

“Sosyal medya üzerinden sadece deprem konusunda bilgi vermek ve sizi aydınlatmak amacıyla iletişim kuruyorum. Depremle ilgili birçok tweet aldığım için, kısa ve öz bir şekilde bir özet yapacağım. Anlaşılır olmasına dikkat edeceğim. Kendi yorumunuzu katmadan okumanızı rica ederim.

Son 6 Şubat depremleri, deprem üreten aynı fay sisteminin kırılmayan kısmına veya en yakın diğer faylara enerji transfer edebilir. Bu transfer edilen enerjiyle, yeni depremler diğer faylarda da meydana gelebilir (fay transferinden önce yeterli miktarda stres biriktirilmişse). Bazı fay hatlarında da stres transferi, o faydaki stresin azalmasına neden olabilir. Adana Havzası, 6 Şubat depremlerini üreten fay hatlarına yakın ve bu faylarla ilişkilidir. Bu yüzden Adana Havzası’nda dikkatli olmalıyız dedik. Kesin bir zaman belirtmemiş olsak da, stres transferi nedeniyle Havza’nda depremler olabilir, dikkatli olun demek istedik. Adana Havzası veya yakınında birçok fay hattı bulunmaktadır. Örneğin; Saimbeyli, Savrun, Çokak, Misis, Toprakkale, Yumurtalık, Karataş vb. Asıl uyarımız yerel yönetimlere. Yani dediklerimi anlamak bu kadar zor mu? Bilimsel olmayan, yanlış ve sahte bilgilerle size yazanlara kulak asmayın. Yerel yönetimi, AFAD’ı ve yetkilileri dinleyin. Eğer evinizde herhangi bir sorun yoksa, evinize girmeniz söyleniyorsa lütfen girin. Sokakta zaman mı geçirilir, en kısa sürede deprem performansı ölçümlerini yaptırın. Sevgilerimle”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.