EkonomiGenelTürkiye

Öğreticiler İçin Yenilik: PİKTES Yer Değişikliği Kılavuzu

PIKTES Projesi’nin 2023 yılı iller arası isteğe bağlı yer değişikliği duyurusunda, Türkçe ve Arapça öğreticilerle rehber danışmanlar için belirli şartlar ve başvuru süreci belirlenmiştir.

Başvuru yapabilmek için öğreticilerin sözleşmeli olarak PIKTES Projesi kapsamında çalışıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacakları ilde en az bir yıl görev yapmış olmaları da gerekmektedir.

Başvurular, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde bulunan Elektronik Başvuru Formu üzerinden yapılacaktır. Öğreticiler, başvuruda en fazla 28 tercih yapabileceklerdir. Atamalar, tercih sırasına ve hizmet puanına göre yapılacaktır. Hizmet puanı hesaplamasında, KPSS ve mülakat puanı, bulundukları ildeki çalışma süresi ve proje süresi dikkate alınacaktır.

Başvuruların onay işlemleri, öğreticilerin bulundukları eğitim kurumu müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüklerindeki il koordinasyon ekipleri tarafından yapılacaktır. Başvuruların onaylanmaması durumunda, öğreticiler başvurularını iptal ettirebileceklerdir. Eşlerden biri görev yaptığı ilde atanmış olan öğreticilerin diğer eşleri ise isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunabilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.