EkonomiGenelTürkiye

“Sözleşme Süreci Başlıyor: Memur ve Memur Emeklisinin Talepleri”

Yaklaşık 4 milyon kamu çalışanı ve 2,5 milyon emekli kamu çalışanını etkileyen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Bu görüşmeler, ağustos ayı boyunca devam edecek ve memur ve emeklilerin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Bakan Vedat Işıkhan, toplantının açılış konuşmasını yapacak ve memur konfederasyonlarının genel başkanlarıyla 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcileri de konuşma yapacak. Bu toplantıda ayrıca, görüşmelere ilişkin takvim de belirlenecek.

Görüşmelerde ilk olarak hizmet kollarının talepleri görüşülecek ve tarafların anlaşması sağlandıktan sonra, tüm memur ve emeklilere yönelik talepler ele alınacak.

Daha önceki haftalarda, Memur-Sen taleplerini açıklamıştı. Bu talepler arasında, 2024 yılı için üçer aylık dönemlerde, refah payı dahil birinci üç ayda %35, ikinci üç ayda %10, üçüncü üç ayda %15, dördüncü üç ayda %10 artış ve 2025 yılı için altışar aylık dönemlerde, refah payı dahil birinci altı ayda %25 ve ikinci altı ayda %15 zam talepleri bulunuyor.

Memur-Sen’in diğer talepleri arasında, aylık 7 bin 650 liralık kira yardımının emeklilere de yansıtılması ve gelir vergisinin %15’te sabitlenmesi bulunuyor. Toplu sözleşme sürecinde, memur ve emeklilerin mali ve sosyal haklarıyla ilgili bu taleplerin görüşülerek sonuçlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.