EkonomiGenelTürkiye

“2024 Yılında Gram Altın Ne Kadar Olur? En Başarılı Altın Tahmincisi O!”

En Başarılı Altın Tahmincisi O! Altına Merkez Bankası Dokunuşu 2024 Yılında Gram Altın Ne Kadar Olur Bugünden Açıkladı – Altın fiyatları rekor serisine ara verirken gram altın tahmini için son açıklamalar vatandaşın yakın takibine alınmıştı.

2023 Yıl Sonu ve 2024 Altın Fiyatları Tahmini! Yıl Sonunda 1 Gram Altın Kaç TL Olur?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklama ile başlayan parasal sıkılaşma politikası ile piyasalar büyük bir çalkalanma yaşamıştı. FED’in parasal sıkılaşmasıyla yükselen enflasyon altın fiyatlarını baskılarken altın, 2023 yılında kırmayı başararak büyük bir patlama yaşadı.

1.720 TL seviyesini test ederek büyük bir yükselişe imza atan gram altın fiyatı, FED’in faiz artırımı döngüsünü sona erdirmesiyle geri çekilirken 1.690 TL bandında tutunmaya çalışıyor. İslam Memiş, konu hakkında açıklama yaparak, “Ons altın dar bant aralığında kalmaya devam ediyor. Kapıları açık bıraktıkları için piyasayı bıçak sırtı bırakmış durumdalar. Dünyadaki bütün merkez bankaları kontrollü ve anlaşarak bu süreci yürütüyor.

2024 yılında da geçen bir enflasyon, geçici bir enflasyon yok. Hatta 2023 yılının son çeyreğinde hızlıca geri gelen, yükselişe geçen bir enflasyon bekliyorum ben. Gerçek enflasyonla mücadele çok kolay olmayacağı için merkez bankaları da hazır bir bahane yakaladığı için bütün kozlarını sonuna kadar kullanacaklar. Bugünkü koşullarda, sanırım 2024 yılında da merkez bankaları piyasaları manipüle etmeye, baskılamaya ve altının önünü kapatmaya çalışmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bu durum beni endişelendiriyor, özellikle yatırımcılar tarafından. Ons altın tarafında Ağustos ayı ile ilgili, 2000 dolar seviyesinin üzerinde ataklar yaşanacağına dair öngörüm devam ediyor. 2023 yıl sonu gram altın tahmini 1.900 – 2.000 TL olarak ifade edilirken 2024 gram altın tahmini ise 2.000 – 2.200 TL olarak ifade edildi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup ulak.news sitesi tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimizde yer alan ifadeler yorumlardan oluşmakta olup kesinlik içermemektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.