EkonomiGenelTürkiye

BOTAŞ Ağustos tarifesinde konut doğalgaz zamı var mı?

**TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYI DOĞALGAZ TARİFELERİ AÇIKLANDI**

BOTAŞ tarafından her ayın ilk günü kamuoyuna duyurulan doğalgaz fiyatları, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ tarafından belirlenir ve Türkiye’de uygulanır. Ağustos ayı için açıklanan BOTAŞ doğalgaz tarifelerine göre herhangi bir zam yapılmadı.

**YENİ TARİFELERDE ZAM YOK!**

BOTAŞ’ın yeni tarifelerine göre, Ağustos ayı sonuna kadar geçerli olacak şekilde mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifelerde herhangi bir zam yapılmadı.

**UYGULANACAK OLAN TARİFELER BELİRLENDİ**

Yeni tarifelere göre, konut tüketicileri 1000 metreküp doğalgaz için 4.080 TL ödemeye devam edecekler. Aynı şekilde sanayi aboneleri ise kademe 1’de 1000 metreküp doğalgaz için 7.124 TL, kademe 2’de ise 9.478 TL ödeme yapacaklar. Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın 1000 metreküp fiyatı ise 10.000 TL olarak uygulanmaya devam edilecek.

**TÜRKİYE, AVRUPA’NIN EN UCUZ DOĞALGAZINI KULLANIYOR**

BOTAŞ, doğalgaz tarifeleriyle ilgili olarak açıklama yaptı. Kurum, doğalgaz fiyatlarının piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, fiyat istikrarı, EPDK’nın tarifelerle ilgili kararları, alım ve işletme giderlerindeki değişimler gibi faktörlere göre belirlendiğini ifade etti. BOTAŞ’ın verdiği bilgilere göre Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre, Türkiye’nin Avrupa’da konutlarda kullanılan doğalgazın en ucuz olduğu ülke olduğu ortaya çıktı.

**BEDAVA KULLANIM DEVAM EDİYOR**

Ağustos ayında da konutlarda her ay 25 metreküp doğalgazın bedava kullanımı devam edecek. Yaz aylarında genellikle doğalgaz kullanımının azalması nedeniyle fiyatlar üzerinde pek bir değişiklik olmaz. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.