EkonomiGenelTürkiye

Taksi Ücretleri Rekor Artışla Yüzde 80 Zamlandı

**Taksi Ücretlerine Rekor Zam! Duyan Yürüyecek Yüzde 80 Zam Geldi**

**Akaryakıt Fiyatlarındaki Artışın Getirdiği Taksilerdeki Zam**

Akaryakıt fiyatlarının birden artmasının ardından, KDV ve ÖTV düzenlemesiyle birlikte taksi ücretlerine bir kez daha zam yapıldı. Her gün yeni bir zam haberiyle karşılaştığımız akaryakıt fiyatlarına ek olarak, toplu ulaşım araçları da zam yağmuru yaşadı. Otobüs, minibüs ve metro fiyatları artış gösterdi. Toplu ulaşım araçlarındaki bu rekor zamdan sonra, ne yazık ki taksi ücretleri için de zam haberi geldi.

**Denizli’de Taksi Ücretlerine Rekor Zam Geldi!**

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zam sonrasında, Denizli gibi birçok ilde olduğu gibi taksi açılış ücreti, indi-bindi ücreti ve kilometre fiyatlarına zam geldi. Denizli’deki zamlar, akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla paralel bir şekilde yapıldı.

Yeni zamla birlikte taksilerin açılış ücreti yüzde 71,42 oranında artarak 35 TL’den 60 TL’ye yükseldi. Ayrıca, 0 ile 2,5 kilometre arasındaki mesafede açılış ücretiyle birlikte 60 TL ödenecek, 0 – 30 kilometre arasındaki mesafedeki ücret yüzde 80 zamla 10 TL’den 18 TL’ye, 30-60 kilometre arasındaki mesafedeki ücret ise yüzde 78,94 artışla 9,5 TL’den 17 TL’ye çıkarıldı.

Bu aşırı zamlar büyük tepkilerle karşılandı. Taksiciler, akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve zamların onlar için kaçınılmaz bir hal aldığını ve bu durumda zarar ettiklerini ifade ettiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.