EkonomiGenelTürkiye

Tek Tapusu Olanlara Müjde! 840.08 TL Para İadesi Kararı!

Tek tapusu olanlara müjde! Bu şartları taşıyanlara 840.08 TL para iadesi kararı çıktı – Alınan kararlar ile araç sahiplerine ek motorlu taşıtlar vergisi ödemesi getirilirken benzer bir kararın da ev sahipleri için alınacağı iddia edilmişti.

Ek emlak vergisi için beklenen resmi açıklama henüz gelmezken tapu sahiplerine kritik bir uyarı yapıldı. Milyonlarca kişinin aslında zorunlu olmadığı halde emlak vergisi ödediği ortaya çıktı. Emlak vergisi muafiyeti hakkı olan ancak bu haktan habersiz olan kişilere belediyeler ödemiş oldukları vergiyi geri iade edecekler. İşte KDK tarafından alınan o emsal karar ve para iadesi müjdesinin detayları ile şartları…

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR, KİMLER VERGİ ÖDER, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tahsil edilen tüm vergilerde adalet ilkesi doğrultusunda belirli muafiyet hakları sağlanmaktadır. Burada amaç vergi kapsamına giren ancak ödemeye gücü olmayan kişileri korumak ve bu kişileri ödemenin dışına taşımaktır.

Bu kapsamda emlak vergisi için de belirli bir muafiyet hakkı tanınmaktadır. Ev sahibi olması ve tapusu bulunmasına rağmen sahip olduğu evin 200 metrekareden küçük ve tek evi olması şartı ile ev hanımları, işsiz olan kişiler, emekliler, şehidin dul eşi ve yetimleri ile gaziler emlak vergisi ödemezler. Bu kişilere muafiyet hakkı tanınırken bu kişilerin dışında kalan tüm tapu sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.