EkonomiGenelTürkiye

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Şaşkınlık Yarattı! Altın Uzmanları Şaşkınlıklarını Gizleyemedi!

Altın Fiyatları Son Durum: Gram, Çeyrek, ONS ve Cumhuriyet Altını Fiyatları

2 Ağustos Altın Fiyatları Güncel

Gram altının değeri yeni güne düz bir çizgiyle başlayarak 1.696 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın ons fiyatındaki ve döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak değerlenen gram altın, önceki günü 1.689,54 TL seviyesinde kapattı. Şu anda çeyrek altın 2.763,00 lira, Cumhuriyet altını ise 11.042,00 lira fiyatla alınıp satılıyor. Ayrıca, altının ons fiyatı yüzde 0,5 oranında düşerek 1.949,07 dolardan işlem görüyor.

Küresel ekonomiye genel bir bakış açısıyla, ekonomik faaliyetler ve enflasyon sorunları nedeniyle karmaşık bir eğilim göze çarpıyor. Enflasyon ve resesyon arasında sıkışmış olan dünya ekonomilerinin yumuşak bir iniş yapma olasılığı, varlık fiyatları üzerindeki baskıyı hafifletmiş olabilir. Ancak, makroekonomik göstergelerin hala belirgin bir yönde sinyal vermemesi, fiyat belirlemeyi zorlaştırmaktadır.

Bugünün ekonomik takvimine göz attığımızda, analistlerin gözü yurt dışında ABD ve Avrupa’da İmalat Sanayi PMI, Avro Bölgesi’nde işsizlik oranı, ABD’de inşaat harcamaları ve JOLTS açık iş sayısı verilerinde olacak. Teknik açıdan bakıldığında, analistler altının ons fiyatında destek seviyelerinin 1.940 ve 1.930 dolar olduğunu ve direnç seviyesinin ise 1.970 dolar olduğunu ifade ediyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.