EkonomiGenelTürkiye

PTT’den Hızlıca 1300 TL Alma Fırsatı! Son haneler 0 2 4 6 8 ise Akşam Onayı

Devletin Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Destekleri

Devlet, çeşitli alanlarda destek ödemeleri sunmaya devam etmektedir. Uzun süredir devam eden bu yardımlardan biri olan ve başvuruyla ödendiği için halk arasında pek bilinmeyen destek kapsamında toplamda 1300 TL’ye hak kazanabilirsiniz. Kadınlara ve çocuklara yönelik birçok destek ödemesi sunulmaktadır. Hanedeki gelire bağlı olarak değişen destek ödemelerinin yanı sıra çocuk sayısına göre değişen destekler bulunmaktadır. Kadınlara sunulan doğum yardımları toplamda 1300 TL’ye kadar ulaşmaktadır. Başvurular e-devlet üzerinden yapıldığında anında sonuçlandırılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok destek ödemesi yapmaktadır. Bu ödemelerin amacı, dar gelirlilerin refah payını arttırmak olup hayatın sürdürülebilirliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. En dikkat çeken destek ise doğum yardımı olarak bilinir ve yeni doğum yapan annelere büyük kolaylık sağlamaktadır. Yeni doğum yapan anneye tek seferde ve geri ödemesiz olarak 600 TL, 400 TL ve 300 TL ödeme yapılmaktadır. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için ise 600 TL’ye kadar destek ödemesi verilmektedir. Bu destekten faydalanmak için doğum yapan anne e-devlet üzerinden başvuru yapmalıdır. Başvurular hemen kabul edilmekte olup ödemeler PTT üzerinden yapılmaktadır.

Doğum Yardımı Şartları

Her çocuk için doğum yardımı alabilmeniz için çocuğunuzun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir. Bu destek ödemesi canlı doğum gerçekleştiren ve mavi kart sahibi olan hanelere sunulmaktadır. Yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğu 15 Mayıs 2015 tarihi esas alınarak belirlenirken, annenin ve babanın Türk vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları

– Başvuruda bulunan kişinin Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekmektedir.
– Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olmaları gerekmektedir.
– Canlı doğumun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması gerekmektedir.
– Doğum izni başlamadan önce annenin bir işyerinde çalışıyor olması gerekmektedir. (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamamaktadır.)
– Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödemiş olması gerekmektedir.
– Doğum yardımı almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık durumunun devam etmesi gerekmektedir.

Doğumdan sonra çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi’nde (KPS) kayıtlı olması gerekmekte olup doğum yardımı başvurusunu eksiksiz doldurmanız ve ilgili yere ulaştırmanız halinde başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.