EkonomiGenelTürkiye

Sigaraya yeni zam! Fiyatlar sonunda açıklandı.

# Sigara Zammı: Yeni Zamlarla Vatandaşlar Etkileniyor

## Sigara Fiyatlarına Gelen Yeni Zamlar

Türkiye’de vatandaşlar sürekli olarak zam haberleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Sigara fiyatları daha kısa bir süre önce önemli ölçüde zamlanmıştı. Ancak sigara firmaları bu zamı yeterli görmedikleri için bazı ürünler için yeni zamlar yapmaya devam etmektedir.

## * Marlboro Kıyılmış Tütünde Zam

En çok sigara satışı yapan firmalardan biri olan Marlboro’yu üreten Philip Morris, fiyat listesinde değişikliğe gitti. Yeni fiyat listesi tüm tekel bayilerine dağıtıldı. Yapılan incelemelerde, paketli sigara ürünlerinde herhangi bir fiyat değişikliği olmadığı ancak Marlboro marka kıyılmış tütünde fiyat artışına gidildiği görülmüştür.

## Sigara Tiryakileri İçin Kötü Haber

Sigara fiyatlarının artmasıyla beraber, sigara tiryakileri önlem almak için kendi sigaralarını evde hazırlayabilmek adına ilgili aparatları temin etmişlerdi. Bu yöntemle sigara fiyatlarındaki ardı ardına gelen zamlardan etkilenmiyorlardı. Ancak son dönemlerde onlar da zamdan nasibini almaktadır. Marlboro Roll 50 sarmalık kıyılmış tütün fiyatı, 55 TL’ye yükseltilerek tiryakileri olumsuz etkilemektedir. Paket içerisinde 50 gram tütün bulunan Marlboro Roll 50, yine de paketli ürünlere göre daha ekonomik olmasına rağmen fiyatları artmıştır.

## JTI Firmasından Gelen Zam

Kıyılmış tütün ürünleri arasında zamlar yapan JTI firması da yakın zamanda zam kararı almıştır. Camel Yellow 100 gram tütün fiyatını 75 TL’den 85 TL’ye yükseltmiştir. Bu zamla beraber sigara tiryakilerinin alternatif yöntemleri bile pahalılaşmış ve sigara kullanmak daha maliyetli hale gelmiştir.

## Gelecek Zamların Belirsizliği

Sigara fiyatlarına yeni bir zam yapılacağına dair resmi olmayan açıklamalar gelmektedir. Firmaların maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmaya hazırlandığı ancak ne kadar zam yapılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadığı bildirilmektedir. Vatandaşlar ise zam haberlerinin ardı ardına gelmesiyle zamsız bir gün geçiremez hale gelmişlerdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.