EkonomiGenelTürkiye

e-Devlet’ten şaşırtıcı gelişme: Paranız olduğunu bilmiyorsanız, TC kimlik numaranızı kontrol edin!

E-Devlet’ten Yeni Hizmet: Paranız Var Haberiniz Yok!

E-Devlet platformu, milyonlarca kişiye son dakika duyurusu yaparak TC kimlik numarasına sahip olanların sorgulama yapmasını istedi. “Şahıs Ödemeleri” adı verilen bu ödemeler, düzenli aralıklarla birçok insana yapılmaktadır. Ne yazık ki birçok kişi bu ödemelerden habersiz olduğu için biriken paraları bir süre sonra ilgili kurumlara iade edilmektedir. Bu nedenle bu sayfanın düzenli olarak ziyaret edilerek ödeme gelip gelmediğinin kontrol edilmesi önemlidir.

Şahıs Ödemeleri Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, SGK cep telefonu kaydı olanlara bazı projeler kapsamında ücretsiz SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. SGK Cep Telefonu Bilgisi Beyan hizmetini kullanarak, Kurumun ücretsiz SMS hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız cep telefonunuzu kaydedebilirsiniz. Eğer kayıtlı cep telefonunuz varsa numaranızı güncelleyebilir veya silebilirsiniz. Böylelikle e-Devlet üzerinden hesabınıza para aktarılması durumunda SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Şahıs ödemeleri şunlardır:

1. 4A Nakdi Tazminat
2. Eğitim Öğretim (4B Nakdi Tazminat)
3. Bağ-Kur Mahkeme Kararı ile Maaş Ödemesi
4. Bağ-Kur Tütün Ödemesi
5. Bloke Konulan Emekli Maaşı
6. Çölyak Metabolizma Ödemesi
7. Emekli Hareketsiz İadesi
8. Emsan Devir Öncesi Emanet İade
9. Emzirme Yardımı Ödemesi
10. Geçici İşgöremezlik Ödemesi
11. Gelirlerden Red ve İadeler
12. Şahıs Diş Ödemesi
13. Şahıs İlaç Ödemesi
14. Şahıs Sağlık Yolluğu Ödemesi
15. Şahıs Tıbbi Malzeme Ödemesi
16. Tedavi Sağlık İadesi

E-Devlet Birikmiş Para Sorgulama! Şahıs Ödemeleri Nasıl Çekilir?

E-Devlet platformu üzerinden şahıs ödemeleri için sorgulama hizmeti sunulmaktadır. Söz konusu ödemeleri öğrenmek için e-Devlet şahıs ödemeleri sorgulama ekranını ziyaret etmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgilere e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapabilir, adınıza para yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz. Ancak belirli bir süre sınırlaması bulunmaktadır, 45 gün içerisinde çekilmeyen paralar ilgili kurumlara geri iade edilmektedir. Bu nedenle şahıs ödemelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.