EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere gece yarısı müjde! Yüzde 9,49 ek zam kesin: En düşük maaş 11.500 TL

YÜZDE 25 ZAM İLE EMEKLİ MAAŞLARINDA DEĞİŞİM

Emeklilere yönelik son dakika haberine göre, yeni zam oranları açıklandı ve SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %9 oranında bir ek zam yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan yeni verilere göre, maaşlar yeniden düzenlenecek ve en düşük emekli maaşına da zam yapılacak. Ocak 2024 zammı ile birlikte emekli maaşlarına ilişkin tablolar ortaya çıktı. Peki, yeni zamlı emekli maaşları ne kadar olacak? Ocak 2024 zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri…

SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin 2024 Ocak zammına ilişkin ilk kesin veri açıklandı. Geçtiğimiz Temmuz ayında maaş zammını öğrenen emekliler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Bu sayede SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %9 ek zam yapılacağı kesinleşmiş oldu. Peki, 2024 Ocak zammı ile birlikte emekli maaşları nasıl olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli maaşlarında gerçekleşen zam ile ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

TÜİK İLK KESİN VERİLERİ AÇIKLADI

Merakla beklenen Temmuz ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklandı. TÜİK verilerine göre, Temmuz ayında aylık bazda enflasyon %9,49 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise %47,83 olarak duyuruldu. Bu sayede emekli maaşlarını etkileyecek ilk veri kesinleşmiş oldu. Yani SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine Ocak ayındaki zam oranı en az %9,49 olacak.

MERKEZ BANKASI YILLIK ENFLASYON TAHMİNİNİ DEĞİŞTİRDİ

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sayesinde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri maaşlarını doğrudan öğrenebiliyor. Bununla birlikte Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon tahminleri de yayınlandı. Başlangıçta Merkez Bankası tarafından yıllık enflasyon %22 olarak tahmin ediliyordu. Ancak KDV ve ÖTV artışları gibi son gelişmelerin etkisiyle bu tahmin değişti ve yıllık enflasyonun %58 olacağı açıklandı.

EMEKLİYE EN AZ %32 ORANINDA ZAM BEKLENİYOR

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, Ocak 2024 zammı için geri sayıma başladı. Temmuz ayında yapılan %25’lik maaş zammı emeklileri tatmin etmediği için gözler Ocak ayına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ocak ayında emeklilerin memnun olacağı bir zam üzerinde çalıştıklarını belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan enflasyon açıklaması 5 ay daha devam edecektir. Ancak Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine bakıldığında, emekliye gelecek en az zam oranının %32 olduğu söylenebilir. Üstelik yıl sonunda en düşük emekli maaşı da değişecektir.

OCAK 2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre şu anda enflasyon %9,49 olarak gerçekleşmiştir. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu henüz Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamlarını açıklamadı. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine göre yıllık enflasyon %58 olacak. Dolayısıyla emekli maaşlarına gelecek zam oranı %32 olarak gerçekleşecektir.

Buna ek olarak, AK Parti hükümetinin emekliye refah payı vereceği de tahmin edilmektedir. %32’lik enflasyona en az %5 refah payı eklenirse, emekli maaş zammı %37 olarak gerçekleşecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.