EkonomiGenelTürkiye

Kaz Dağları, Akbelen’den sonra orman kıyımına maruz kalan son nokta oldu.

Akbelen İlçesindeki Ağaç Kesiminin Kamuoyu Tepkisine Neden Olması

Son zamanlarda Muğla’nın Akbelen ilçesinde yapılan ağaç kesimi, halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Doğal güzellikleri ve ormanlarıyla ünlü olan bölgede, uzun bir süredir doğa aktivistleri eylemlerini sürdürürken, bu kez Kaz Dağları’ndan kıyım iddiaları geldi. İddiaya göre, dava süreci devam etmesine rağmen, Halil Ağa Bakır Madeni Projesi kapsamında Kaz Dağları’nda ağaç kesimi başlatıldı. Aktivistler, yollar ve şantiye sahasında bulunan ağaçların kesildiğini iddia ederek, davanın hala devam ettiğine dikkat çektiler.

Dava Hala Sürüyor:

Son dakika haberlerine göre, doğa aktivistleri, Halil Ağa Bakır Ocağı’nın kapasite artışı, cevher zenginleştirme tesisi ve atık depolama tesisi projesine karşı dava açtılar. Açılan ilk dava, ekoloji savunucularının lehine sonuçlandı. Ancak ikinci dava hala devam etmektedir. Bununla birlikte, bölgede ağaç kesiminin başladığı iddia edilmektedir.

Kaz Dağları Kardeşliği adlı aktivist grubu, dava süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. Cengiz Holding tarafından yürütülen proje nedeniyle tepki gösteren aktivistler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda, Akbelen’de katliam devam ederken, bir yandan da Cengiz Holding tarafından Kaz Dağları’nda tahribatın başladığını iddia ettiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.