EkonomiGenelTürkiye

MGM’nin KIRMIZI ALARM: Felaket Uyarısı! 72 Saat Sonra 10 Derece Artış Geliyor!

Eyyam-ı Bahur Sıcaklıklarından Sonra Türkiye’yi Serin Haber Vuruyor

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından Türkiye’de hava sistemi acımasızca etkisini göstermeye başladı. Özellikle büyük şehirlerdeki sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıktı. Vatandaşlar hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika uyarısı ise müjdeyi verdi. Sıcaklıklar aniden düşecek, kavurucu günler sona erecek.

Türkiye’nin 81 ilinde Afrika sıcaklıkları hala etkisini sürdürüyor. Ağustos ayının başından beri Türkiye neredeyse kavruluyor, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde termometreler 40 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar, sıcaktan bunalmış durumda ve hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceğini araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni bir son dakika uyarısı daha geldi ve beklenen haber geldi, hava sıcaklıkları düşüyor. Hava Forum tarafından yapılan bir paylaşım, sıcak havaların 72 saat sonra yerini serin havaya bırakacağını duyurdu. İşte MGM’nin son dakika hava durumu tahminleri ve ayrıntıları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika hava durumu tahminlerine göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Ordu, Ardahan, Artvin ve Ağrı çevrelerinde sağanak yağış yaşanacağı tahmin ediliyor. Aynı şekilde Iğdır’ın güney kesimleri ve Van’ın doğu kesimlerinde de yerel olarak sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Sıcak havanın ardından beklenen serin hava müjdesi de sonunda geldi. Hava Forum, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla hava sıcaklıklarının düşeceğini duyurdu. İstanbullulara 72 saat daha sabretmeleri çağrısı yapılan Hava Forum, Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini bildirdi. Pazar günü 37 dereceleri bulacak olan sıcaklıklar, çarşamba gününden itibaren aniden 10 derece düşecek ve 25-26 derecelere kadar inebilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.