EkonomiGenelTürkiye

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları İçin Müjdeli Haber!

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına İyi Haber! Federasyon Kuruldu

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk resmi adımın atıldığı müjdeli haber açıklandı! 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde işe giren kişiler resmen EYT kapsamı içerisine dahil edilirken emeklilik sistemi yeniden düzenlenmişti.

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Güzell Haber! Federasyon Kuruldu**

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olmasına rağmen ne yazık ki staj ve çıraklık sigortası mağdurları bu kapsama dahil edilmemişti. Lise öğrenimi esnasında staj kapsamında haftanın 3 günü işe giden 2 günü ise okula giden ya da çıraklık eğitimi için aynı şekilde eğitimini iş yerlerinde tamamlayan öğrenciler kapsam dışında tutulmuştu. Bu kişilerin işe girişi esnasında sigortası yapılarak sigorta kartı çıkartılmasına rağmen sadece sağlık sigortası yatırıldığı için kapsam içerisine alınmadığı ifade edilmişti.

**Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Güzel Haber! Federasyon Kuruldu**

Yapılan açıklama ile staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk resmi adımın atıldığı ilan edildi. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) derneği adı altında bir araya gelmiş ve dernek kurarak mücadele etmeye başlamıştı. Yürütülen mücadeleler geç de olsa sonuç vermiş ve Mart ayı itibariyle EYT yasası çıkarak bu kişiler için yaş şartı kaldırılmıştı.

Sonunda benzer bir hamle de Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu olarak atıldı. Staj ve çıraklık sigortası bulunduğu için EYT kapsamı dışında kalan kişilere erken emeklilik hakkı verilmesi için kurulan federasyon, bu kişilerin de EYT’li sayılarak borçlanma ile de olsa emekli edilmesini amaçlıyor.

**1999 Sonrası 2000 ve 2008 Arası Sigortalılara Müjde! Cumhur İttifakından Kademeli Emeklilik Tablosu Sözü**

EYT kapsamı genişliyor! Meclis düğmeye bastı, 1.5 milyon kişi daha yaş şartsız erken emeklilik hakkı elde edecek.

Yürütülen çalışmalar sonucunda beklenti, 2024 yerel seçimleri öncesi yeni EYT paketi ile staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da erken emeklilik hakkı elde etmesi yönünde.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.