EkonomiGenelTürkiye

Tatlıpınar Enerji Halka Arzı: Tarih, Lot ve Hisse Fiyatı Detayları

Tatlıpınar Enerji Halka Arzı: Ne Zaman, Kimin, Kaç Lot Verir, Hisse Fiyatı Ne Kadar?

Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz edilen şirketler arasında büyük ilgi görmektedir. Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş.’nin halka arzına ilişkin bilgiler açıklandığında, SPK onayıyla birlikte şirket hakkında yapılan araştırmalar hız kazanmıştır.

Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş.’nin sahibi kimdir? Şirketin açıklamasına göre, “Tatlıpınar RES, Balıkesir sınırları içinde yer almakta ve Kasım 2019’da 5 türbin (19,5 MW) ile faaliyete geçerek %100 yenilenebilir enerji üretme amacıyla kurulmuştur. 2021 yılında kapasite artışıyla birlikte toplamda 25 türbin (115,5 MW) ile enerji üretimine devam etmektedir. Tatlıpınar RES, son kapasite artışıyla birlikte 392.000 MWh üretim kapasitesine sahiptir. 2023 yılında yapılacak olan 79 MW Güneş Enerji Santrali yatırımı ve 33,6 MW Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışıyla birlikte Tatlıpınar RES, toplamda 228,1 MW kurulu güce ve 607.000 MWh yıllık üretim kapasitesine ulaşacaktır. Tatlıpınar Enerji, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren köklü bir şirkettir. Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimine katkı sağlamak ve enerji ithalatını azaltmak amacıyla yerli ve temiz enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflemektedir” denilmektedir.

Tatlıpınar Enerji Halka Arzı ne zaman gerçekleşecek ve kaç lot verilecek? Ali İBRAHİMAĞAOĞLU’na ait 7.020.000 TL nominal değerli paylar, Hüseyin Avni İBRAHİMAĞAOĞLU’na ait 21.060.000 TL nominal değerli paylar ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ’ne ait 7.020.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecektir. SPK onayı alan şirketin halka arz tarihi henüz netleşmemiş olup, 9-1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşebileceği ifade edilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.