EkonomiGenelTürkiye

TBMM Onayladı: Emeklilere 1650 TL Zam Resmi Gazete’de Yayınlandı!

TBMM Onayladı! Emeklilere 1650 TL Ek Zam Müjdesi

Emekli Maaşı Alan 16 Milyon Kişi İçin TBMM’den Onay Çıktı

Emekli ve memur maaşlarına zam konusu son dönemlerde çok tartışılan bir konu haline gelmiştir. Yapılan zam oranları, emeklilerin beklentilerini karşılamamış ve ek zam talepleri artmıştır. 1 Ağustos itibariyle emekli ve memur maaşlarına yapılan zam görüşmeleri yeniden başlamıştır. Bu zamanda talepler de göz önüne çıkmaya başlamıştır. 4A, 4B, 4C ve EYT emeklilerinin hepsine ek zam müjdesi verildi. Tüm emeklilere ek ödeme fırsatı sunulacak ve emekli maaşlarına 1.650 TL’lik bir artış yapılacak. Emekli maaşlarına ek zam ve detaylarıyla ilgili yeni gelişmeler haberimizde…

Emeklilere 1.650 TL Ek Zam Onaylandı

SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaşların maaşlarına Temmuz ayında %25 oranında zam yapılmıştı. Ancak bu oranlar emekliler için yeterli olmadı. Birçok emekli vatandaş, maaş zammının düşük olduğunu düşündüğü için hükümete karşı protestolara başladı. Ek zam talepleri uzun süredir devam ediyordu ve sonunda sevindirici bir haber geldi. TBMM tarafından onaylanan kararla birlikte emekli maaşlarına ek zam yapıldı. Bilgilere göre emeklilere 1.650 TL’lik bir ek zam yapılacak. Bu kez en düşük emekli maaşına dahi ek zam yapılacak. Yani en düşük emekli maaşı 9000 TL’nin üzerine çıkacak. Detaylı bilgilendirme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklama yapması beklenmektedir.

Emekliye 4000 TL Kira Desteği Geliyor

Ayrıca toplu sözleşme görüşmeleriyle birlikte emekliye müjdeli haberler gelmektedir. Emekliye kira desteği verilmesi talepler arasında yer almaktadır. Toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlamış olup ay sonuna kadar devam edecektir. Emeklilerin istediği kira yardımı miktarı 4000 TL olarak belirlenmiştir.

Memur sendikaları ve kamu işveren tarafı anlaşma sağlamaları durumunda emekliler artık aylık 4000 TL’ye kadar kira yardımı alabilecektir. Ağustos ayı sonuna kadar bu konuda bir uzlaşma sağlanacağı tahmin edilmektedir. Eğer anlaşma gerçekleşirse emeklilere önemli bir destek sağlanmış olacaktır.

Sonuç olarak, TBMM tarafından onaylanan kararla birlikte emeklilere 1650 TL ek zam müjdesi verildi. Bu zam emekli maaşlarını olumlu yönde etkileyecek ve emeklilerin beklentilerini karşılayacaktır. Ayrıca toplu sözleşme görüşmeleriyle birlikte emeklilere kira yardımı da gelecek ve emekliler daha iyi bir yaşam sürdürebilecekler. Tüm bu gelişmeler, emeklilerin geleceğine umut vermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.