EkonomiGenelTürkiye

Adalet Bakanlığı’ndan 486 Personel Alımı: Süreç Detayları

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SÜRECİNE DAİR DUYURU

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları hakkında bilgi almak ve en güncel duyurulara ulaşmak için Adalet Bakanlığı’nın resmi web sitesini veya güncel kamu ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir. Personel alım ilanlarında belirtilen kriterlerin de karşılanması gerekmektedir. Aşağıda Adalet Bakanlığı’nın güncel alımları yer almaktadır.

Psikolog: 21 kişi
Sosyal çalışmacı: 46 kişi
Tekniker: 8 kişi
Aşçı: 9 kişi
Hizmetli: 11 kişi
Sosyal çalışmacı: 46 kişi
Kaloriferci: 4 kişi
Mühendis: 35 kişi
İstatistikçi: 7 kişi
Şoför: 31 kişi
Teknisyen: 24 kişi
Koruma ve güvenlik görevlisi: 190 kişi

Eğitim Şartları ve KPSS Şartı!

Adalet Bakanlığı, lise, önlisans ve lisans mezunlarından personel alımı yapacaktır. Alımlarda KPSS puan şartı aranmaktadır. Lise mezunları için P-94, önlisans mezunları için P-93 ve lisans mezunları için ise P-3 puan türünde puan gerekmektedir. KPSS puan sıralamasında başarılı olan adaylar, Bakanlık tarafından yapılacak mülakat sınavında da başarılı olmaları halinde işe alım sürecine başlayacak ve istenilen belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

Bakanlık İlanları! Yeni Personel Alımı Detayları

Adalet Bakanlığı, personel alımlarını sözlü sınav ile yapacağını duyurmuştur. Sözlü sınavlar 17 Ekim 2023 ile 15 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınavlar, Bakanlık merkez teşkilatında bulunan toplantı salonunda yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Koruma ve güvenlik görevlisi adaylarından özel güvenlik görevlisi kartı, şoför adaylarından sürücü belgesi ve her kadro için geçerli olan kimlik belgesi talep edilmektedir.

Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesini takip ederek personel alımı süreci hakkında tüm genel şartlar ve detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.