EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına 3 zam birden geliyor! Tarih belli oldu.

EMEKLİYE YIL SONUNDA BÜYÜK MÜJDELER GELİYOR

Emekliye Zili: Yıl Sonunda Maaşlara Üçlü Zam Müjdesi

Emekli maaş zammı konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar, %25’lik zam oranlarını yetersiz bulmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ek zam talepleriyle seslerini duyurmaya başlamıştı. Nihayet Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni zam müjdesi geldi. Emekliye bir değil, iki değil, tam üç zam birden yapılacak. Üstelik bu zam müjdesi için tarihler de belirlendi. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmelerini sizler için derledik.

EYT yasasıyla birlikte Türkiye’de emekli vatandaş sayısı neredeyse 16 milyonu bulmuş durumda. Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Ek olarak emeklilere %5 oranında refah payı verildi. Böylece toplam emekli maaş zammı oranı %25’e ulaştı. Ancak bu zam oranlarının emekliler için yeterli olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Milyonlarca emekli vatandaş, hayat pahalılığı ve enflasyon sebebiyle bir seyyanen zam beklemeye başladı. Ve nihayet beklenen müjde geldi. Son dakika olarak duyurulan ek zam kararıyla emeklilere yeni bir umut doğdu.

EMEKLİYE YIL SONUNDA BÜYÜK MÜJDELER GELİYOR

16 milyondan fazla emekli vatandaş için yıl sonunda büyük müjdeler geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından emekliye zam konusunda sinyal vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunun farkında olduklarını belirterek, yıl sonunu işaret ederek milyonlarca emeklinin maaşında değişiklik yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından emekliler de yeni zam oranlarını araştırmaya başladı. Müjdeli haber geldi, yıl sonunda emekli vatandaşları üçlü maaş zamı bekliyor.

ENFLASYON FARKI, REFAH PAYI VE SEYYANEN ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yıl sonunda emekli maaşlarına rekor bir zam planlanıyor. Emekliye yapılacak olan zam için ilk veriler ortaya çıktı. Emekliler üçlü zam alacak. Enflasyon farkı, refah payı ve seyyanen zam emekli maaşlarına eklenecek. Böylece emekliye zam oranlarının en az %50’ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. 16 milyon emekli sevindirici müjdeyle adeta bayram etti. Henüz kesin bir tarih verilmese de Ocak zammıyla birlikte üçlü zam müjdesinin gelmesi bekleniyor. Şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlık tarafından yapılacak çalışmalar sonucunda emekli maaşları kesinlikle artacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.