EkonomiGenelTürkiye

“Zorlu Gece Öncesi Hazırlıklarınızı Yapın: Kapıları Camları Kapatın!”

Yüksek Sıcaklık ve Nem Türkiye’ye Zor Anlar Yaşattı

Bu hafta boyunca ülke genelinde aşırı sıcaklık ve yüksek nem seviyesi etkili oldu. Özellikle bugün ve bu gece nem seviyesi tavan yapacak. Meteoroloji uzmanları sürekli uyarılarda bulunarak vatandaşları bilgilendirdi. Bu gece nefes almak zorlaşacak olan Türkiye, yarından itibaren rahat bir nefes alacak. Basra sıcakları pazar gününden itibaren ülkemizi terk edecek ve Balkanlar’dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasıyla birlikte biraz serinleme şansı bulacağız.

Aşırı nem ve sıcaklık nedeniyle dün gece ülke genelinde zor bir gece geçirildi. Ancak meteoroloji uzmanları, gerçek tehlikenin bu gece olduğunu belirtti ve önlem aldı. Nem seviyesinin bugün ve bu gece daha da yükseleceği uyarısında bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından sıcaklıklarla ilgili önemli paylaşımlar yaptı. Ayrıca olumlu haber vererek sıcak havanın ne zaman ülkemizi terk edeceğini açıkladı.

Nem Seviyesinin Tavan Yapacağı Bu Gece

Ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, hava durumuyla ilgili yaptığı yeni bir paylaşımda özellikle bu geceye dikkat çekti. Gece saatlerinde nem seviyesinin tavan yapacağını ifade eden Ökten, aynı zamanda rüzgarın da durmasıyla birlikte sıcaklık nedeniyle nefes almakta zorlanacağımızı belirtti.

Sıcak Hava Ülkemizi Terk Ediyor

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin ilk geceyi atlattığını söylerken, bu gece yaşanacak olan yüksek sıcaklığın nefes almayı zorlaştıracağını dile getirdi. Ökten ayrıca, pazar günü öğleden sonra Basra sıcaklıklarının ülkemizi terk etmeye başlayacağını ifade etti. Salı günü ise Basra sıcaklıklarının tamamen ortadan kalkacağını belirtti. Ağustos ayının geri kalan kısmının ise mevsim normallerinde geçmesi bekleniyor.

Kerem Ökten, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki dönemde Türkiye’ye başka bir sıcak atağı beklenmiyor. Hem Libya’dan hem de Basra’dan etkiler azalacak. Artık serinleme ve yağışları konuşacağız. Balkanlardan gelen serin havaları bekliyoruz. Balkanlar bize bugüne kadar hiç kötü bir şey getirmedi…”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.