EkonomiGenelTürkiye

Emeklilik Sistemlerinden Geceyarısı Zam Duyurusu: En Düşük Maaşta Değişiklik!

# SEO Başlığı: Emeklilere Yüksek Zam Beklentisi: 8077 TL Seyyanen İyileştirme Talebi

## Emekli Maaşlarına Yapılan Zam Hayal Kırıklığı Yarattı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri, Temmuz 2023 dönemi için beklenen artış öncesi hayal kırıklığına uğradı. Haziran enflasyonu açıklandığında, refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 19,77, memur emeklilerine ise yüzde 17,55 zam yapılacağı açıklanmıştı. Ancak bu oran, ek artış ile birlikte yüzde 25’e tamamlandı.

## Emeklinin Kök Maaşına Yapılan Zam Sonucu Beklentiler Karşılanamadı

Ancak, yapılan zam sadece emeklinin kök maaşına yansıtıldığından, milyonlarca kişinin aylık maaşı 7600 – 7700 TL seviyesinde kaldı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına hemen kök ücrete yansıtılacak şekilde, tıpkı memurlar gibi 8.077 TL seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

## Ekim Ayı Önemli Bir Dönüm Noktası Olacak

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuyla ilgili olarak Ekim ayını işaret etti ve “Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verilecektir. Seçim öncesinde Ocak 2023 döneminde daha yüksek bir zam yapılması bekleniyor, ancak öncesinde Ekim ayında bu konunun daha da tartışılacağı muhtemel. Ancak hükümetin acele etmeyeceğini düşünüyorum. Bunun için Ocak ayını bekleyerek, Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda bir zam yapılacaktır” şeklinde değerlendirme yaptı.

## Emeklilere Seyyanen Zam Yapılmalı

Emekli maaşlarına 8.077 TL’lik seyyanen zam yapılması gerektiğini dile getiren uzmanlar, en düşük emekli aylığının bu durumda 15 bin TL olacağını ve en düşük emekli aylığı uygulamasının ortadan kalkacağını ifade etti. Herkese aynı oranda zam yapılmasıyla daha fazla prim ödeyenlerin dezavantajlı olmaktan çıkacağı ve gerçek bildirimlerle daha fazla kişinin sigortalı olmasının sağlanacağı belirtilerek, devletin de kasasına para gireceği düşünüldü.

Emeklilik Sistemlerinden Geceyarısı Zam Duyurusu: En Düşük Maaşta Değişiklik!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.