EkonomiGenelTürkiye

En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler borsada belirlendi

Borsada En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Hisseler Bu Hafta Belli Oldu

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belirlendi. 31 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında yüzde 5’e yakın bir prim yapıldı. Bu süre içerisinde en çok kazandıran şirket ise Smart Güneş Teknolojileri oldu.

Borsada En Çok Kazandıran Hisseler

İstanbul Borsası’nda 31 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında Borsa İstanbul Hizmetleri Endeksi yüzde 5,73 prim yaparak 6.800,97 puan seviyesine ulaştı. Teknoloji Endeksi ise yüzde 4,09 artışla 7.864,54 puana ulaştı. Mali Endeks ise yüzde 4,30 prim yaparak 7.023,80 puan seviyesine yükseldi. Bu dönemde en çok kazandıran hisseler hangileri oldu?

BIST 100 endeksine dahil olan hisse senetleri içerisinde Smart Güneş Teknolojileri en çok kazandıran şirket oldu. Bu hafta yüzde 39,93’lük bir yükseliş kaydedildi. İş Yatırım Menkul Değerler yüzde 39,11’lik artışla ikinci sırada yer alırken, Kontrolmatik Teknolojileri yüzde 31,38’lik bir yükselişle üçüncü sırayı aldı.

Borsada En Çok Kaybettiren Hisseler

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’da en çok kaybettiren hisseler de belli oldu. Bu süre içerisinde en fazla değer kaybeden hisseler ise şu şekilde sıralandı:

– Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım: Yüzde 11,33 kayıp yaşandı.

– Bera Holding: Yüzde 5,46 kayıp yaşandı.

– Vestel Elektronik: Yüzde 4,10 kayıp yaşandı.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler incelendiğinde, en değerli şirketlerin Türk Hava Yolları olduğu görüldü. Türk Hava Yolları, 343 milyar 344 milyon TL ile en değerli şirket oldu. Sasa Polyester ise 338 milyar 576 milyon TL ile ikinci sırada yer aldı. Koç Holding ise 336 milyar 260 milyon TL ile üçüncü sıraya yerleşti.

En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler borsada belirlendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.