EkonomiGenelTürkiye

EYT’liler için SGK’dan önemli bir uyarı: Maaş ödemeniz için bu adımı atmayın!

**EYT’li Vatandaşların Emekli Maaşları Bağlandı: İşte Rakamlar**

EYT kapsamında SGK’ya emeklilik başvurusu yapan vatandaşların sayısı 1,9 milyona ulaştı. Eksik primlerini tamamlayarak emekli olma hakkı elde eden kişi sayısı ise 650 bine ulaştı. EYT’den emekli olan vatandaşların sayısının 2023 yılı sonunda 2,5 milyona ulaşması bekleniyor. Emekli olan vatandaşların sigorta kollarına göre dağılımı ise şu şekildedir: SSK’lı vatandaş sayısı 1 milyon 665 bin, Bağkur’lu vatandaş sayısı ise 88.650 olarak açıklandı.

**Memurlar Emekli Olmayı Tercih Etmiyor**

Memurlar, son zamla birlikte artan maaşlarına rağmen EYT’den emekli olmayı tercih etmiyorlar. Emekli olmaları durumunda maaşlarında büyük bir düşüş yaşanacağı için memurlar, çalışmaya devam etmeyi tercih ediyorlar. Bu şekilde aynı işlerine devam edebilen memurlar, maaş kaybı yaşamamaktadırlar.

**Yaş Şartsız Emeklilik Hakkı Şartları**

EYT düzenlemesiyle beraber belirli bir süre sınırlaması getirilmemiştir. EYT’li vatandaşlar, emeklilik şartı olan sigortalılık süresi ve prim gün süresini tamamladıktan sonra çalışmaya devam edebilmektedirler. Bu kişiler, istedikleri zaman SGK’ya başvurarak emekli olabilmektedirler. Başvurularını e-devlet üzerinden veya SGK’ya dilekçe vererek yapmaları yeterli olacaktır. Gelecek yıllarda EYT’den emekli olan vatandaşların sayısının 4 milyonu aşması beklenmektedir.

**Emekli Maaşı Bağlanmayanlara Uyarı!**

Bazı EYT’li vatandaşlar, emeklilik başvurularının ardından halen emekli maaşlarının bağlanmadığını bildirmişlerdir. Bu konuda vatandaşlara bir uyarı yapılmıştır. SGK, işlemleri tamamlanan ve yoğunluğun ortadan kalktığı EYT’li vatandaşlara emekli maaşının bağlanmamasının, bir eksiklik nedeniyle olduğunu belirtmektedir. Önceden prim borcu olan veya başka bir sorun yaşayan kişilerin emekli edilemediği ifade edilmektedir. Bu nedenle vatandaşlardan, e-devlet üzerinden başvurularını kontrol etmeleri ve emekli olamama nedenlerini öğrenerek eksikliklerini gidermeleri istenmektedir. Bu adımı atan EYT’li vatandaşlar, tekrar emeklilik başvurusu yaparak hemen emekli olabileceklerdir.

EYT'liler için SGK'dan önemli bir uyarı: Maaş ödemeniz için bu adımı atmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.