EkonomiGenelTürkiye

KYK Burs ve Kredilere Yeni Zam: Üniversite Öğrencilerine Ek Ödemeler!

Ağustos Ayında Ödeme ve Yardımlar Devam Ediyor

Bu Ağustos’ta, farklı bakanlıklar ve kurumlar mali yardımlarını ve desteklerini sağlamaya devam edecek. Emekli vatandaşlar için SSK ve Bağ-Kur maaşları, tahsis numaralarının son rakamlarına göre 17-28 Temmuz’da ödenecek. Memur maaşlarına da bu ay bir zam gelmiş olup, memurların bu artışla birlikte maaşları ay ortasında hesaplarına aktarılacak. Ayrıca, asgari ücretli çalışanların ay başında aldıkları 11.402 TL de dikkat çekiyor.

Sosyal ve Tarımsal Destekler Bakanlıklar Tarafından Sağlanacak

Bakanlıklardan destek alan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen takvime uygun ödemeler gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı sosyal yardımlarını, Tarım ve Orman Bakanlığı ise tarımsal destek ödemelerini hak sahiplerine belirlenen zaman dilimlerinde sunacak.

KYK Üniversite Öğrencilere Burs ve Kredi Bilgilendirmesi

Öğrencilere yönelik Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), burs ve kredi ödemeleri konusunda bilgilendirme yapmıştır. Ödemeler, TC kimlik numaralarının son rakamına göre aşağıdaki şekilde yapılacak:

Son rakamı 0 olanlar: Ayın 6’sında

Son rakamı 2 olanlar: Ayın 7’sinde

Son rakamı 4 olanlar: Ayın 8’inde

Son rakamı 6 olanlar: Ayın 9’unda

Son rakamı 8 olanlar: Ayın 10’unda

Öğrencilere aktarılan burs ve kredi miktarı 1.250 TL olarak belirlendi. Özellikle, son rakamı 0 olan öğrencilere, bu ayın başında 1.250 TL’nin ödendiği belirtilmiştir. KYK’nın burs ve kredi miktarlarında bir artış yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Ancak bu ay için burs ve kredi miktarlarında bir değişiklik beklenmiyor. Aralık ayında burs ve kredi miktarlarından bir zam yapılması öngörülmektedir.

KYK Burs ve Kredilere Yeni Zam: Üniversite Öğrencilerine Ek Ödemeler!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.