EkonomiGenelTürkiye

“TC Kimlikle PTT’de 5098 TL Paranızı Çekmeyi Unutmayın! 10-11-12 Ağustos”

PTT’den Yapılacak Sosyal Yardım Ödemeleri Yeni Duyuruyla Açıklandı

Zamla Birlikte Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika haberine göre, zamla birlikte evde bakım maaşı ödemeleri başlıyor. Bakanlık, ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını duyurdu. Temmuz ayında memur maaş katsayısına yapılan artış doğrultusunda evde bakım maaşında zam gerçekleşmiş ve bu zamla birlikte maaş tutarı 4.336 TL’den 5.098 TL’ye yükselmişti. Hak sahibi olan vatandaşlar, Ağustos ayı itibariyle banka hesaplarından ya da PTT üzerinden bu zamlı ödemeyi alma hakkına sahip olacak.

11-13 Ağustos Tarihlerinde Ödemeler Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, evde bakım maaşı ödemeleri 11-13 Ağustos tarihleri itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanacak. Hak sahibi vatandaşlar, Ağustos ayında zamlı olarak evde bakım maaşlarını alma fırsatına sahip olacaklar. PTT şubelerine TC kimlik kartıyla başvuranlar, ödemelerini hızlı bir şekilde gişelerden alabilecekler. Ayrıca IBAN numarası bildiren vatandaşlara ödemeleri banka hesapları aracılığıyla aktarılacak. Ödemeleri alacak milyonlarca vatandaş için başvurular ise hala devam ediyor.

Başvuru şartlarını taşıyan ve henüz başvuru yapmayanlar, e-Devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. PTT tarafından yapılan son dakika ödeme duyurusuna göre, 10-12 Ağustos tarihlerinde hesaplara 5.098 TL yardım parası yatırılacak. Yeni kimlik kartıyla PTT şubelerine giden vatandaşlar, yardım parası ödemesinden hemen yararlanabilecekler. Detaylar ve güncel bilgiler için takipte kalın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.