EkonomiGenelTürkiye

“Yağmurlu Havaların Gelişiyle Ferahlık! Şemsiyeleri Hazırlayın ve Derin Bir OH Çekin!”

**Sıcak Hava Dalgası Yerini Yağmura Bırakıyor: Meteoroloji Genel Müdürlüğü Açıkladı!**

**Sıcaklıklar Düşüyor, Rahat Nefes Alabileceğiz**

Türkiye genelinde son bir haftadır etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşları oldukça zor durumda bıraktı. Özellikle son iki gündür yükselen nem seviyesi, nefes almayı bile zorlaştırıyordu. Ancak bu durum artık değişiyor. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte derin bir oh çekeceğiz. Havalar serinleyecek ve hatta 30 derecenin altına düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu açıklamaları ve detayları haberimizde…

**Basra Sıcaklıkları Yaktı, Kavurdu**

Son günlerde Türkiye genelinde etkili olan basınç ve yüksek sıcaklıklar, adeta vatandaşları yakıp kavurdu. Nem seviyesindeki yükselmeyle birlikte insanlar zor anlar yaşadılar. Özellikle İstanbul başta olmak üzere bazı illerde rüzgar dün gece tamamen durdu. Uyumak bile zorlaşan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başka bir sıcak hava dalgasının gelmeyeceğini duyurdu. Yani ay sonuna kadar rahat bir nefes alabileceğiz.

**Salı Gününden İtibaren Sıcaklık Düşecek**

Ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, hava durumuyla ilgili son bilgileri paylaştı. Kerem Ökten, başka bir sıcak hava dalgasının görünmediğini belirterek, vatandaşların ay sonuna kadar rahat bir nefes alabileceğini söyledi. Basra sıcaklıkları ise Pazartesi öğleden sonra ülkemizi terk etmeye başlıyor. Batı bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşecek. Hatta salı gününden itibaren Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar 30 derecenin altına inecek. Hava serinleyecek ve aynı zamanda rüzgar da etkili olmaya başlayacak.

**Yağmur Geliyor**

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, sıcak havaların ardından sağanak yağış da geliyor. Bu günlerde su krizinin tekrar gündeme geldiği şu dönemde, sağanak yağışlar sıcaklığı düşürerek hem serinletecek hem de barajların dolmasına katkı sağlayacak. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Bu haberlerle birlikte sıcak havaların yerini daha serin ve yağmurlu günlerin alacağı müjdeli haberler alıyoruz. Artık rahat bir nefes alabileceğiz ve daha serin bir ortamda yaşamımıza devam edeceğiz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, sıcaklık düşüşü ve yağışların devam etmesi bekleniyor. Bu haberlerle birlikte enerjimizi toplamaya ve serinlemeye hazırlanabiliriz. Hava durumu tahminleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda paylaşılmıştır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.