EkonomiGenelTürkiye

E-Devlet Şifresi Şartıyla Devlet Borcunuz Ödenecek!

2023 E-devlet Üzerinden Unutulan Paranızı Sorgulayın

E-devlet Platformu ile Hesabınızdaki Biriken Parayı Öğrenmek İçin Adımlar

E-devlet platformuna giriş yaptıktan sonra, Bireysel Emeklilik Sistemi ve Şahıs Ödemeleri sekmelerine tıklayarak bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. E-devlette unutulan para özellikle son zamanlarda merakla araştırılıyor. Vatandaşların farkında olmadan biriken paralarını sorgulamaları giderek artıyor. E-devlet üzerinden bireysel emeklilik sistemi kapsamında biriken paranızı öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Ayrıca, ödeme almayı unuttuğunuz şahıs ödemeleriniz de olabilir mi? Bazı iş yerlerinde başladığınızda otomatik olarak BES sistemi uygulaması başlayıp maaşlarınızdan kesilmektedir. Bu durumun farkında olmayan vatandaşların hesaplarında her ay düzenli olarak biriken paraları bulunmaktadır.

E-devlet Üzerinde Biriken Paraların Önemi

Birçok kişi, farkında olmadan hesaplarında biriken paraların önemini bilmemektedir. Yıllar geçtikçe biriken bu miktarlar oldukça yüksek rakamlara ulaşabilmektedir. Aile Bakanlığı ve SGK tarafından size tanımlanan ödemelerin hesaplarınıza yattığını biliyor musunuz? Bankalar ya da PTT üzerinden hesaplara yatırılan bu miktarları zaman zaman vatandaşlar ya farkında olmadıkları için ya da unuttukları için çekmemektedir. E-devlet hesabınıza şifrenizle giriş yaparak bu parayı sorgulayabilir ve anında geri alabilirsiniz. İşte e-devlet üzerinden unutulan para sorgulama ekranı:

E-devlet Üzerinden Unutulan Paranızı Çekin

E-devlet hesabınıza giriş yaparak adınıza yatırılan parayı görebilirsiniz. Bu parayı en yakın PTT şubesine giderek çekebilirsiniz. Önemli olan, hesabınıza yatırılan ödemelerin zaman aşımına uğramadan çekilmesidir. E-devlet hesabınız üzerinden ya da PTT şubelerine giderek unutulan paranızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi ve Şahıs Ödemeleri

Birçok vatandaş BES sisteminden haberdar değil ve her ay yapılan kesintilerin farkında değiller. E-devlet sistemi üzerinden biriken BES ödemelerinizi hemen geri alabilirsiniz. Ayrıca, şahıs ödemeleri kapsamında rapor parası, doğum parası, süt parası, cenaze yardımı ve yol yardımı gibi destekler ödenebilmektedir. Bu ödemeleri de e-devlet platformu üzerinden sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Şartıyla Devlet Borcunuz Ödenecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.