EkonomiGenelTürkiye

Maaşlara yüzde 50 zam müjdesi! Memurlar, asgari ücretliler, emekliler için sevindirici gelişme

YÜKSEK ENFLASYON TÜRKİYE’DEKİ VATANDAŞLARI SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİRİYOR

Türkiye’deki vatandaşlar, yüksek enflasyonun neden olduğu sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Temmuz ayında yapılan maaş zamları, emekliler hariç gelirlerde farklı artışlar getirdi. Bazı emekliler hiçbir maaş artışıyla karşılaşmadı. Memurlara yapılan 8.077 TL seyyanen zam büyük bir gelişme olsa da diğer kesimler için böyle bir fırsat sağlanmadı. Dolayısıyla ücretlilerin önemli bir bölümü yeni maaş artışlarına odaklandı.

OCAK AYINDA MAAŞ ZAMMI BEKLENİYOR!

Ocak ayında maaşlara yeni bir zam yapılması bekleniyor. Bu zam hakkında bazı tahminler paylaşılmaya başlandı ve ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan çarpıcı bir açıklama geldi. Zelyut, memurların, emeklilerin ve asgari ücretlilerin Ocak ayındaki maaşlarına yapılacak zam hakkında hesaplamasını paylaştı. Buna göre maaşlar Ocak ayında en az %50 oranında artacak.

MAAŞLAR %50 ORANINDA ARTACAK!

Ocak ayındaki maaş zammı hakkında konuşan Evren Devrim Zelyut, “Fiyatların sürekli yükseldiğini görüyoruz. Bu durum enflasyonist bir etki doğuracaktır. Bu etkinin maaş zamlarına yansıması kaçınılmaz olacak. Üstelik hükümetin önemsediği yerel seçimler önümüzde. Şu anda emeklilere yapılan zam üzerinde durulmuyor, ancak o gün duracaklar. Seçimlerin etkisiyle hükümet, memurdan emeklisine, asgari ücretlisine kadar her kesime ciddi bir maaş zammı yapacak. Bu oran %50 olabilir, hatta daha fazla bile olabilir. Bir anda bahar havası esmesi gibi bir durum olacak. Hükümet aslında seçimlerin ön ödemesini yapacak. 14 Mayıs seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilmişti” dedi.

SEÇİMLER SONRASINDA NELER OLACAK?

Seçim sonrası için de bir değerlendirme yapan Evren Devrim Zelyut, “Ocak ayına kadar enflasyon yükselmeye devam edecek ve Ocak ayında maaşlara ciddi bir zam yapılacak dedik. Ardından bu zam, talebi artıracak ve enflasyon daha da yükselecek. Sonrasında yeni bir zam dalgası başlayacak ve verilen zam iki katı kadar geri alınacak. Ekonomi 2028 yılına kadar kötüye gidecek, vatandaşların satın alma gücü düşecek” şeklinde konuştu.

Maaşlara yüzde 50 zam müjdesi! Memurlar, asgari ücretliler, emekliler için sevindirici gelişme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.