EkonomiGenelTürkiye

3 bin euro maaşıyla her haneye TC vatandaşı olmak tek şart!

TC Vatandaşlarına 3.000 Euro Yardım: İşsizler için Yeni Kampanya

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar için müjdeli bir haber var. Almanya’da başlatılan müthiş bir yardım kampanyası ile enflasyonun yükseldiği bu dönemde çözüm bulunuyor. İşsiz olan her haneye 3.000 Euro maaş bağlanacak. Bu kampanya kapsamında aranan tek şart ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Devlet her ay işsiz olan ailelere 3.000 Euro yardım yapacak.

Almanya’da Yaşayanlara Ödenen Maaşlarda Artış

Almanya hükümeti, işsiz olan vatandaşlarına düzenli olarak halk parası yardımı ödemektedir. Koronavirüs pandemisi ve ekonomik krizle birlikte bu ödemelerde zam yapma kararı alındı. Berlin’den yapılan açıklamaya göre, hane başına ödenen sosyal yardım miktarı aylık 3.000 Euro’ya yükseltildi. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını da kapsamaktadır. İşsiz olan ve 3 çocuğu bulunan bir aileye verilecek devlet yardımı toplamda 3.000 Euro olarak belirlendi ve her ay düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

Ek Sosyal Yardımlarla Destekleniyor

Devlet tarafından yapılan ödemeler, kira yardımı ve diğer ek yardımlarla birlikte toplamda 30.000 Euro’ya kadar çıkabilmektedir. Ayrıca eğitim masrafları, radyo ve TV vergisi gibi diğer gelirler de ailelere verilmektedir. Almanya’da yalnız yaşayan ve işsiz olan bireyler için 502 Euro temel maaş ödenirken, ek yardımlarla beraber bu miktar 2.000 Euro’ya kadar yükselmektedir.

Türk Vatandaşları da Bu Kampanyadan Yararlanabilir

Almanya hükümeti tarafından yapılan sosyal yardımlardan, yasal yollarla Almanya’da yaşayan ve yardıma ihtiyaç duyan herkes faydalanabilir. Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşları da sosyal yardım alma hakkına sahiptir. Şu anda 5.5 milyon kişinin bu yardımlardan faydalandığı bilinmektedir. Yardım alanlar listesinde ise Ukraynalılar ilk sırayı, Suriyeliler ikinci sırayı ve Türkler üçüncü sırayı almaktadır.

3 bin euro maaşıyla her haneye TC vatandaşı olmak tek şart!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.